Maakunnan kehityksen kärjessä

Kymenlaakson Liiton uutiskirje 5/2018

  • Kymenlaakson maakuntahallitus päätti useiden hankkeiden osarahoituksesta Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 -ohjelmasta.
  • Alueelliset innovaatiot ja kokeilut, AIKO -rahoitusta on myönnetty vuonna 2018 neljälle hankkeelle
  • Maakuntahallitus asetti Kymenlaakson maakuntakaavan 2040 luonnoksen nähtäville
  • Kymenlaakso 360 -palvelu on julkaistu
  • Hiilineutraali Kymenlaakso 2040 -tiekartan laatiminen käynnistyy

Lue lisää:

Haemme projektipäällikköä (palvelu- ja viestintäkanava)

Haemme projektipäällikköä Kymenlaakson maakunnan ja vapaaehtoisen sote-kuntayhtymän palvelu- ja viestintäkanavaprojektiin

Tehtävänäsi on vastata sote-kuntayhtymän ja maakunnan palvelusivuston käyttöönotosta vapaaehtoisen sote-kuntayhtymän ja maakunnan käyttöön.
Työtehtävä alkaa sopimuksen mukaan ja kestää 31.12.2019 saakka. Tehtävä täytetään valtiovarainministeriön rahoituksen perusteella.

Vastaat Kymenlaakson digipalvelut, easiointi ja viestintä -projektista
Tehtävänäsi on projektin kokonaisuuden hallinta ja vastata sote-kuntayhtymän ja maakunnan palvelusivuston käyttöönotosta vapaaehtoisen sote-kuntayhtymän ja maakunnan käyttöön.
Raportoit etenemisestä projektin ohjausryhmälle ja valmistelet ohjausryhmän linjattavaksi ja päätettäväksi kunkin projektivaiheen osa-alueita.
Valmistelet palveluidentuottajien ja alihankintojen kilpailutukset ja vastaat projektin edistämisestä valittujen palvelutuottajien kanssa.

Sinulla on monipuolista johtamiskokemusta
Olet vetänyt tiimejä / projekteja tai toiminut esimiehenä.
Pidät asioiden kehittämisestä yhdessä erilaista osaamista omaavien ihmisten kanssa.
Sinulla on ymmärrys digitaalisten palvelujen kehittämisestä ja palvelumuotoilun menetelmistä ja tunnet julkishallinnon keskeiset sisällöt.
Sinulla on kokonaisnäkemystä ja kokemusta (ketterien) ICT tai digi-projektien läpiviennistä, vastuunjaosta ja aikatauluista.
Hallitset konseptoinnin, vaatimusmäärittelyjen sekä käytettävyyden periaatteita.
Työotteesi on itsenäinen ja aloitteellinen. Olet valmis käärimään hihat sekä viemään asioita aktiivisesti eteenpäin.
Toimit tehtävässäsi tiiviissä yhteistyössä monien eri sidosryhmien kanssa: tehtävässä onnistuminen edellyttää erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja.

Tehtävään vaadittava kelpoisuus
Soveltuva korkeakoulututkinto ja projektityökokemus

Palkka
Palvelussuhteen ehtoihin noudatetaan KVTES:ia. Tehtäväkohtainen palkka on 4000€.

Työn luonne
Kokoaikatyö

Työsuhteen kesto
Määräaikainen

Hakemukset toivotaan
Ensisijaisesti Kuntarekryn kautta (työavain: 186924). Hakemuksen ja CV:n voi lähettää myös sähköpostitse virasto(a)kymenlaakso.fi.

Hakemukset toimitetaan
5.8.2018 klo 15 mennessä. Työn on tarkoitus käynnistyä mahdollisimman pikaisesti.

Työpiste sijaitsee
Muutostoimisto, Karhulantie 30, 2krs, 48600 KOTKA. Väliaikaishallinnon aloittaessa sopimus siirtyy Kymenlaakson Liitolta väliaikaishallinnolle. Uusi maakunta käynnistyy 1.1.2021, mikäli eduskunta hyväksyy sote- ja maakuntauudistusta koskevan lainsäädännön.

Lisätietoja
Tehtävästä antaa 6.7.2018 viestintäpäällikkö Heli Veripää, gsm 044 747 8516 ja ajalla 10.7. klo 12-16 & 11.7. klo 9-12 viestintäpäällikkö Anni Björklund, gsm 040 489 8664

Laajakaistatukia haettavissa vuoden 2018 loppuun asti

LAAJAKAISTATUKILAIN MUUTOS TUO LISÄÄ AIKAA HANKKEIDEN TOTEUTTAMISEEN

Laajakaistahankkeiden rakentamista voi jatkaa 2020 loppuun saakka. Lisäaika koskee kaikkia käynnissä olevia ja uusia hankkeita. Tukihakemukset on kuitenkin edelleen tehtävä vuoden 2018 loppuun mennessä. Lisäksi Viestintäviraston päätökset voi jatkossa antaa tiedoksi sähköpostilla saantitodistuskirjeen sijaan.

Laajakaistatukilakiin tehdyt muutokset astuvat voimaan 1.8.2018.
Liikenne- ja viestintäministeriön uutinen lakimuutoksesta.

VALTIONTUKEA ON VIELÄ HYVIN JÄLJELLÄ UUSILLE HANKKEILLE

Nopea laajakaistahanke alkaa olla loppusuoralla. Vuoden loppuun asti voi jättää Viestintävirastoon hakemuksia uusista hankkeista. Kesäkuun lopussa tukea on vielä haettavissa 18,5 miljoonaa euroa.
Tukipotti hupenee nopeasti. Tänä vuonna tukea on myönnetty jo noin 6,7 miljoonaa ja maksettu noin 5,4 miljoonaa euroa. Hakemuksia on käsittelyssä noin 8,2 miljoonan euron arvosta.

Vuodesta 2011 lähtien hankkeessa on myönnetty valtiontukea noin 56,8 ja maksettu noin 39,7 miljoonaa euroa. Vuoden 2017 lopussa valmistuneissa hankkeissa verkkoreittiä oli rakennettu yhteensä 20 000 kilometriä. Kuituliittymiä oli myyty 31 400 kpl ja näistä oli valmiiksi rakennettu 28 000 kpl.

Tarkista ajantasainen jäljellä olevan tuen määrä Viestintäviraston sivuilta
Lisää tietoa hankkeen etenemisestä Viestintäviraston nettisivuilta

 

Taloussuunnittelija / Maakunta- ja sote-uudistus

Taloussuunnittelija

Kymenlaakson maakunta- ja sote-uudistus
Kymenlaakson Liitto
Työavain: 189631 Työn luonne: Kokoaikatyö
Haku päättyy: 5.8.2018 15:00 Työsuhteen kesto: Määräaikainen
Palkka:   

Tehtäväkohtainen palkka on 4 000 € / kk.
Palvelussuhteen ehtoihin noudatetaan KVTES:ia.

Työ alkaa: Sopimuksen mukaan

Työn kuvaus

Haemme taloussuunnittelijaa Kymenlaakson maakunnan talousvalmistelutehtäviin. Työtehtävä alkaa sopimuksen mukaan ja kestää 31.12.2019 saakka. Tehtävä täytetään valtiovarainministeriön rahoituksen perusteella.
 
Taloussuunnittelijana koordinoit ja toteutat tiedonkeruita, osallistut talouden raportointiin ja seurantaan, koetalousarvion valmisteluun sekä väliaikaishallinnon taloudenhoitoon. Tehtävänäsi on lisäksi muut maakuntauudistukseen läpiviemiseksi tarvittavat taloushallinnon valmistelutehtävät. 

Edellytämme hakijalta osaamista ja kokemusta taloussuunnittelusta ja kehittämistehtävistä.

Tehtävään vaadittava kelpoisuus: soveltuva korkeakoulututkinto ja taloushallinnon työkokemus

Palvelussuhteen ehtoihin noudatetaan KVTES:ia. Tehtäväkohtainen palkka on 4 000 € / kk

Hakemukset toivotaan ensisijaisesti Kuntarekryn kautta (työavain: 189631). Hakemuksen ja CV:n voi lähettää myös sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
 
Hakemukset toimitetaan 5.8.2018 klo 15 mennessä. Työn on tarkoitus käynnistyä mahdollisimman pikaisesti.
Työpiste sijaitsee: Muutostoimisto, Karhulantie 30, 2krs, 48600 KOTKA.

Väliaikaishallinnon aloittaessa sopimus siirtyy Kymenlaakson Liitolta väliaikaishallinnolle.

Organisaation kuvaus

Uusi maakunta käynnistyy 1.1.2020, mikäli eduskunta hyväksyy sote- ja maakuntauudistusta koskevan lainsäädännön.

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä antaa ajalla 27.6-10.7.2018
projektipäällikkö (talous) Tarja Hanninen, gsm 0400 782 249.
www.uusikymenlaakso.fi

Smart-up Innovation Camp Solving Grand Challenges

June 13-15, 2018, Palanga-Klaipeda, Lithuania

How to tackle grand societal challenges like climate change and healthy ageing via smart specialisation in Baltic Sea Region? How to promote circular economy? And how to attract relevant businesses inclusively?

Smart-Up BSR Mini-Camp in Palanga-Klaipeda, organized jointly by Aalto University, MITA Science Agency and Klaipeda Science And Technology Park, brings together a group of about 30 dynamic professionals from Baltic Sea harbor areas, universities, cities & municipalities to innovate solutions for grand societal challenges, sustainable port development and sustainable future in Baltic Region.

Klaipeda region opens up on its regional challenge to become a competitive and sustainable port – an important part of Lithuanian national economy. How to flexibly transform local maritime industries in tune with global digitization and automation trends? How to find its own niche and competitive advantage? How to reach stakeholder consensus locally and lobby on national level?

The Mini-Camp starts with a visit to Western Baltija Shipbuilding to get the insights on maritime industry development at Klaipeda region. Three working groups in Smart-Up BSR Mini-Camp will focus to explore the Klaipeda challenge, and the broader context of how to address grand societal challenges through smart specialization and inter-regional collaboration.

Stay tuned to learn about the outcomes of the Mini-Camp in Palanga-Klaipeda!
To learn more about Smart-Up BSR project: http://smartup-bsr.eu

Read more about Kymenlaakso RIS Strategy HERE!