Maakunnan kehityksen kärjessä

Kymenlaakso esillä Open Days päivillä Brysselissä

Open days-viikolla Brysselissä järjestetyllä "Logistiikan tulevaisuus Pohjoisella kasvukäytävällä" - seminaarilla edistettiin verkostoitumista kansainvälisten toimijoiden kanssa. tilaisuuteen osallistui viitisenkymmentä toimijaa eri puolilta eurooppaa.

Maakunnan tarjoamien logistiikka-alan palveluiden ja alan tutkimus- ja kehittämistyön tunnettuuden lisääminen kansainvälisesti, on yhteinen tavoite.
Pääpuhujana tilaisuudessa oli europarlamentaarikko sekä liikenne ja matkailu-komitean jäsen Merja Kyllönen.  Puheenvuorossaan Kyllönen painotti liikenteen tärkeyttä Euroopan kilpailukyvylle. Digitalisaatio ja automatisaatio tulevat muuttamaan ihmisten ja tavaroiden liikkumista merkittävästi ja tähän haasteeseen on kyettävä vastaamaan, hän totesi. Hiilipäästöjen vähentäminen liikenteen sujuvuuden lisäksi nousi yhdeksi keskeiseksi kysymykseksi hänen puheessaan. "Valintojen aika tässä ja nyt ", painotti Kyllönen puheenvuorossaan.

Tilaisuuden avasi Kymenlaakson maakuntahallituksen vpj sekä CPMR:n Itämerikomission liikennetyöryhmän pj Kai Holmberg.
Liiton kansainvälisten asiain päällikkö Toni Vanhala esitteli maakunnan logistiikkapalveluiden laajuutta sekä vahvaa osaamista meriturvallisuuden ja -tutkimuksen aloilla. Älykkäiden logistiikkapalveluiden sekä kyberturvallisuuden kehittäminen ovat osa maakunnan strategisia keihäänkärkiä, hän totesi puheenvuorossaan. 

Vastaava tilaisuus järjestettiin Pietarissa viikkoa aikaisemmin. Yhteisessä ponnistuksessa maakunnan liiton kanssa olivat logistiikka-alan kehittämisen toimijat: tutkimuskeskukset, korkeakoulut ja oppilaitokset, kehittämisyhtiöt  sekä kaupungit.

e-max.it: your social media marketing partner