Maakunnan kehityksen kärjessä

Sote- ja maakuntauudistuksen lakiluonnokset julkaistiin 29.6.

STM ja VM julkaisivat sote- ja maakuntauudistuksen lakiluonnokset 29. 6 klo 16. Uudistusten keskeiset lait ovat maakuntalaki, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki, voimaanpanolaki ja maakuntien rahoituslaki. Lisäksi myöhemmin valmistuu monikanavarahoituksen purkamisen ja valinnanvapauden lainsäädäntö sekä merkittävä määrä erityislakien muutoksia, mm. verolait.

Lakiluonnokset eivät ole vielä valmiita, vaan niissä on useita keskeneräisiä kohtia, joita täydennetään ja tarkistetaan vielä kesän ja syksyn aikana. Asian yhteiskunnallisen merkittävyyden ja yleisen kiinnostavuuden vuoksi lakiluonnokset halutaan kuitenkin tuoda julkiseen keskusteluun jo nyt. Lakiluonnokset kootaan hallituksen esitykseksi, käännätetään ruotsiksi ja lähetetään lausunnolle elokuussa.

Lakiluonnosten ohella julkaistaan teemakohtaisia tiivistelmiä, esittelydioja ja sekä usein kysytyt kysymykset.

Sote- ja maakuntauudistuksen lakiluonnokset on julkaistu STM:n ja VM:n sivuilla sekä www.alueuudistus.fi-sivustolla, joka on uudistuksen pääsivusto.

Kesän aikana yleinen palaute lakiluonnoksista pyydetään lähettämään keskitetysti osoitteeseen: otakantaa.fi. Otakantaa -palvelussa ei voi lähettää liitteitä. Jos vastaaja haluaa toimittaa ministeriöön myös liitetiedostoja, palaute pitää lähettää sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Samoin kaikki kysymykset pyydetään lähettämään edellä mainittuun sähköpostisoitteeseen.

Reformiministerien tiedotustilaisuus on katsottavissa suorana verkossa klo 16:  http://valtioneuvosto.fi/live

Lisätietoja:

projektijohtaja Tuomas Pöysti

e-max.it: your social media marketing partner