Kymenlaakso osaksi ENCORE-verkostoa

Kymenlaakson liitto liittyi perjantaina 24.9. Euroopan alueiden ilmasto- ja ympäristöyhteistyöverkostoon (Environmental Conference of the Regions of Europe) järjestön virtuaalikonferenssissa. Kymenlaakson puheenvuoron tilaisuudessa piti maakuntahallituksen jäsen Elina Inkeroinen-Lalu. Hän painotti puheenvuorossaan Kymenlaakson ajavan kunnianhimoista ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa ja vahvisti ENCORE:n liittymisasiakirjan allekirjoittamisen. ENCORE:n ensisijaisena tarkoituksena on edistää Euroopan alueiden kunnianhimoista ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa ja toimia tiedon ja hyvien käytäntöjen vaihdon alustana. Alueiden ilmasto- ja ympäristötyön kantava ajatus on, että alueellisesti voidaan toteuttaa merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä sen eteen, että kasvihuonekaasupäästöjä saadaan vähennettyä ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen pysäytettyä.

Kymenlaakson liitto lähti mukaan ENCORE-yhteistyöhön, koska täällä on pitkä historia kunnianhimoisesta ilmasto- ja ympäristötyöstä. Liitto haluaa kertoa alueellamme tehdystä ilmasto- ja ympäristötyöstä muille Euroopan alueiden edustajille. Samalla haluamme oppia muiden alueiden hyvistä käytännöistä, jotta voimme tehdä osamme kestävämmän yhteiskunnan eteen.

Nuorten kansainvälinen ilmastotyöverkosto

ENCORE:n yhteydessä toimii myös YouthCORE, jossa on mukana nuoria ENCORE-alueilta. Kymenlaaksosta tällä kertaa oli mukana Elli Putkonen, joka opiskelee Kotkan lyseon ympäristölinjalla. Hän kuuli YouthCORE:sta opettajaltaan ja päätti ilmoittautua mukaan. Kuten ENCORE:kin, myös YouthCORE pidettiin tällä kertaa etänä, mutta tästä huolimatta nuorisodelegaatio ehti tutustua toisiinsa hyvin. YouthCORE kokoontui konferenssin aikana kolme kertaa, jolloin heillä oli mahdollisuus tutustua toisiinsa, sekä maidensa erilaisiin tapoihin tehdä ympäristöpolitiikkaa. Osallistujia oli mm. Saksasta ja muista Pohjoismaista, yhteensä noin 20 nuorta.
 
"Oli mielenkiintoista oppia eri alueiden tavoista hoitaa ympäristöasioita ja vaihtaa kokemuksia muiden nuorten kanssa.", Elli kertoo. Hänen mukaansa keskustelut muiden edustajien kanssa oli osallistumisen parasta antia. YouthCOREn työhön osallistuminen voisi kiinnostaa Elliä vastaisuudessakin. Hän oli mukana esittelemässä nuorisodelegaation julkilausumaa poliitikoille. YouthCORE:n lausunto otettiin kiittellen vastaan ja huomioidaan ENCORE:n työssä vastaisuudessakin.

e-max.it: your social media marketing partner

| Pia Hurtta | Ajankohtaista

Jaa artikkeli

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Toimisto on avoinna maanantaisin ja perjantaisin 9 - 15. Muina aikoina asiakastapaamiset sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2020. Oikeudet muutoksiin pidetään.