Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kasvihuonekaasupäästöt

Kymenlaakson kasvihuonekaasupäästöt laskeneet noin 40 % vuosina 1990-2017

Suurimmat päästövähennykset on saavutettu teollisuudessa sekä energiantuotannossa. Kymenlaakson energiantuotannossa käytetään poikkeuksellisen paljon (noin 65 %) uusiutuvaa energiaa, joka koostuu pääosin metsä- ja selluteollisuuden sivuvirroista, kuten mustalipeästä. Kaikkien muidenkin sektoreiden päästöt ovat vähentyneet: jopa liikenteen päästöt ovat laskeneet hieman, vaikka liikennesuorite on kasvanut. Tämä johtuu ajoneuvotekniikan kehittymisestä energiatehokkaampaan suuntaan. Liikenteen päästöistä yli 50 % aiheutuu henkilöliikenteestä. 
 
Vuosittain vaihtelevat metsien hakkuut ovat suurin yksittäinen tekijä hiilinielujen muodostumisen määrään Kymenlaaksossa. Kymenlaakson kasvihuonekaasupäästöt on laskettu sektoreittain ja kunnittain vuosille 1990-2017 ja hiilinielut vuosille 2015-2017. Vuodesta 2018 lähtien Kymenlaakson kasvihuonekaasupäästöjen kehitystä seurataan valtakunnallisen Hinku-verkoston seurannan avulla. Lisäksi tavoitteiden toteutumista seurataan Kaakkois-Suomen ekotehokkuuden seurantajärjestelmä ECOREGin avulla. 

Päästötiedot

Hinku-paketti

Hinku-paketti

Kiitoksena sitoutumisesta päästövähennystavoitteeseen, SYKE antoi Hinku-kunnille ja maakunnille 25-juhlavuotensa kunniaksi paketin, jossa on kuntakohtaista tietoa ja työkaluja jatkuvan ilmastötyön tueksi. (PDF avautuu uuteen ikkunaan)

Siirry aineistoon

Jaa artikkeli

Päivitetty 22 lokakuu 2021

Lisätietoja

Leino Kaisa
Ympäristösuunnittelija
Tel: +358 44 747 8518
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus, kestävä kehitys, luonnonvarat, vesistöt, kansainvälinen ympäristö- ja ilmastotyö, ympäristöpoliittinen neuvottelukunta