Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Kesäkuussa päättyneen Akke-hakujakson hankepäätökset

AKKE-hakujakso päättyi 30.6.2023. Hakuun saapui yhteensä kolme painotusten 1) KYMENLAAKSON KESTÄVÄN KASVUN, ELINKEINOJEN UUDISTUMISEN JA MUUTOSJOUSTAVUUDEN TUKEMINEN  ja 2) TUTKIMUS-, KEHITTÄMIS- JA INNOVAATIOTOIMINNAN EDISTÄMINEN -aihepiirien hakemusta.   Käsittelyssä on myös KANSAINVÄLINEN HANKEVALMISTELU–hakemuksia.  

Maakuntajohtajan päätöksellä rahoitetaan hanketta (painotus 1): "Muuttujat - Muutosjoustavuutta Kymenlaakson yrityksiin", jossa tavoitteena on kontaktoida kaikki Sunilan sellutehtaan alihankkijat ja kartoittaa mahdollisen sulkemisen vaikutukset jokaiseen yritykseen. Hankkeessa laaditaan yrityskohtaiset kehittämissuunnitelmat ja ohjataan yrityksiä yrityspalvelujen ja muiden yrityksiä tukevien palvelujen piiriin. Hanketta toteuttaa Cursor ajalla 1.8.2023 – 31.3.2024. Tukirahoitus on enintään 43 775 € (70% kokonaiskustannuksista).  

Kansainvälisen hankehaun valmistelurahoitusta on myönnetty "Places to learn - Site specific experiential learning and intercultural communication for  sustainable future inspired by cultural environments”-hankkeelle, jossa Xamk päähakijana valmistelee Horizon tutkimus- ja innovaatio -hakukuulutuksen mukaisen, kansainvälisen 5-10 partnerin hankkeen. Hanketta toteutetaan ajalla 1.7.2023 – 7.2.2024. Tukirahoitus on enintään 19 975 € (70% kokonaiskustannuksista).  
 
Maakuntahallitus on päättänyt myöntää rahoitusta Datasta turvaa öljyntorjuntaan -hankkeelle (painotus 2). Hankkeen tavoitteena on nopeilla kehittämistoimilla tehostaa alueen öljyntorjuntavalmiutta vastaamaan vahinkoriskin kasvua ja lisätä turvallisen torjuntatyön edellytyksiä. Hanke vahvistaa Kaakkois-Suomen turvapuiston innovaatioekosysteemiä. Tutkimusorganisaatioiden yhteistyöllä vahvistetaan kumppanuuksia, rakennetaan uutta kansainvälistä hankekonsortiota ja tuodaan esille kymenlaaksolaista öljyntorjunnan erikoisosaamista kansainvälisessä kontekstissa. Hanketta toteuttaa Xamk ajalla 1.9.2023 – 31.12.2024. Tukirahoitus on enintään 84 479 €  (70% kokonaiskustannuksista). Seuraavat 1-2 painotusten AKKE-hakujakso päättyvät 31.8. ja 31.10. Edelleen KV-HANKEVALMISTELUN TUKEMINEN -hankehakemuksia voi jättää jatkuvasti, ja ne käsitellään saapumisjärjestyksessä.  

Lisätietoja: Kehittämispäällikkö Anna-Riikka Karhunen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 044 747 8503  sekä rahoitusasiantuntija Kirsi Tallinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 653 5339


| Pia Hurtta | Rahoitus