Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kenet sinä veisit Luonnon päivien viettoon?


Kuva: Mari Limnell

Kenet sinä voisit viedä Luonnon päivien viettoon? Kuka kaipaisi apuasi ja intoasi, jotta voisi osallistua? Ensi vuonna on luvassa toinen toistaan hienompia ja helppoja tapoja nauttia Kymenlaakson upeasta luonnosta -kansallispuistoista, Kymijoesta, merestä ja saaristosta, järvistä, luonnonsuojelualueista, luontopoluista, soista ja metsistä. Voisitte lähteä vaikkapa soihtuvaellukselle, villiyrttikurssille, yömelontaan, aistikävelylle metsään, kuutamouinnille, jälkien tunnistusretkelle lumiseen luontoon tai yöpyä tähtitaivaan alla. Tavoitteena on, että Luonnon päivien aikana mahdollisimman moni lähtee luontoon itselleen mieluisella ja ehkäpä jopa aivan uudella tavalla. Itse aion kokeilla perheeni kanssa retkiluistelua sekä viedä isovanhempani eväsretkelle Repovedelle. Haluan myös tutustuttaa lapseni lähiluontoomme, metsiin ja niittyihin. Niissä riittää ihmeteltävää vuoden jokaiselle päivälle.

Suomen luonnon päiviä vietetään


•    4.2.2017 teemalla ”Sukella talveen
•    20.5.2017 teemalla ”Villiinny keväästä
•    17.6.2017 teemalla ”Rakastu kesäyöhön” ja
•    26.8.2017 teemalla ”Juhli luontoa


Kymenlaakson Luonnon päivien valmistelu käynnistyi 21.6.2016 Kuusankoskella Metsähallituksen järjestämässä työpajassa, jossa oli paikalla parikymmentä osallistujaa mm. latu-, lintu- ja luonnonsuojelujärjestöistä, Martoista sekä Kouvolan kaupungilta. Työpajan osallistujat halusivat tuoda maakuntamme upeaa luontoa lähemmäksi ja tutummaksi kaikille, mutta erityisesti lapsiperheille, ikäihmisille sekä maahanmuuttajille. Osallistujat ideoivat Luonnon päiville monenlaista ohjelmaa, kuten perhosbongausta, rantaongintaa, tarinointia erätulien äärellä, retkiruokakursseja, pop-up -laavuravintoloita, lumikenkäkävelyä sekä eväsretkiä luontoon.

Ensi vuonna on siis tarjolla monenlaisia, kaikille avoimia tilaisuuksia tutustua niin Etelä- kuin Pohjois-Kymenlaaksonkin moni-ilmeiseen luontoon. Kesän aikana ideoita jalostetaan konkreettisiksi tapahtumiksi. Seuraava Luonnon Päivien suunnittelutyöpaja järjestetään Karhulassa maakuntatalolla 24.11.2016.

•    Jos olet kiinnostunut osallistumaan Kymenlaakson Luonnon Päivien toteutukseen, ota yhteyttä Metsähallituksen Joel Heinoon (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Voit myös merkata oman Luonnon Päivien tapahtumasi kartalle (linkki alla)

Suomen luontoa juhlitaan itsenäisyytemme satavuotispäivän kunniaksi vuonna 2017. Kymenlaakson liitto koordinoi juhlavuoden järjestelyjä Kymenlaaksossa.

•    Jos sinulla, yhdistykselläsi tai yritykselläsi on idea siitä, miten haluaisit juhlistaa satavuotiasta Suomea, käy tutustumassa Suomi 100 -sivuun, jossa on lisätietoa aiheesta (linkki alla).

 Tervetuloa mukaan suunnitteluun!

Luonnon päivät 2017   Suomi 100 Kymenlaaksossa