Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Parasta aikaa – kesä ja Suomi100 – juhlavuoden valmistelut

Ennen lomalle jäämistä on hetki aikaa pysähtyä ja pohdiskella menneen talvikauden ”tuloksia” Suomi100 – aluekoordinaattorin näkökulmasta. Miten Kymenlaakso valmistautuu viettämään Suomen itsenäisyyden juhlavuotta ?

Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi100 – hanke avasi viime syksynä verkossa sekä suomi100 – tunnuksen hakemisen että valtakunnalliseksi määriteltävien hankkeiden osalta rahoitushaun. Kymmenkunta hanketta Kymenlaaksosta tavoitteli valtakunnallista rahoitusta. Tietääkseni yksi hanke maakunnastamme on valtakunnallista rahoitusta saanut ja osaltaan tulee viestimään itsenäisyyden 100 vuodesta.

suomi100 – tunnuksen on saanut toistakymmentä omassa maakunnassa maakunnan toimijan toimesta järjestettävään tapahtumaan tai tekoon. Näitä toivotaan kertyvän vielä huomattavasti lisää ! Hae ohjelmaan mukaan https://ohjelma.suomi100finland.fi/

Monessa maakunnassa, myös Kymenlaaksossa, toteutettavia hankkeita on runsaasti. Voidaan syödä, luistella, tanssia, saunoa tai vaikkapa kävellä YHDESSÄ. Hyvin monin tavoin voimme omatoimisesti osoittaa kunnioitusta ja arvostustamme 100 vuotiaalle Suomi – neidolle. Näistä kaikista mahdollisuuksista kerromme lisää muun muassa marraskuun alussa julkaistaville nettisivuillamme ja tietysti sosiaalisessa mediassa. Linkitämme asiat toisiinsa #meidänkymenlaakso #suomi100

Alueellisen rahoitushaun ensimmäisellä 16.5.2016 päättyneellä kierroksella jätettiin 10 hakemusta, joissa avustusta haettiin 98 000 €. Rahoitusta yhteensä 14 000 € päätettiin myöntää kahdelle kaikki alueelliset painopisteet (nuoret ja lapset, innovatiivisuus ja kuntarajat ylittävä toiminta) täyttävälle hakemukselle.

Näitä hankkeita tuemme:

-        Nuorisokeskus Anjala aikoo järjestää Suomi100 – hankkeena kymenlaaksolaisten lasten ja nuorten leirin, jossa eri puolilta tulevat lapset ja nuoret tutustuvat toisiinsa, pohtivat kulttuurikasvatuksen keinoin, miten Suomessa välitetään ihmisistä ja toteuttavat yhdessä taiteilijan kanssa yhteistyötaideteoksen. Leirin alhainen osallistumismaksu antaa mahdollisuuden osallistua leirille. Hankkeen nimi on upeasti: Välittäminen 2017. 

-        Kymenlaakson liikunnan Unelmavuoden 2017 tavoitteena on lisätä maakunnan alueen ihmisten päivittäistä liikkumista ja fyysistä aktiivisuutta, löytää kokeilujen avulla uusia pysyviä toimintamalleja sekä lisätä yhteistyötä eri toimijatahojen kanssa. Hankkeen pääteemana on yhdessä tekeminen. Sinä voit päättää mitä teet ! Tähän minä osallistunJ

Alueellinen rahoitushaku jatkuu 31.12.2016 asti. Ensi vuoden alussa meillä on tiedossa kokonaiskuva maakunnallisesta toiminnasta !

Kunnissa, kouluissa, museoissa, päiväkodeissa, seurakunnissa, seuroissa ja kaikenlaisissa ”porukoissa” tehdään paljon valmistelua ensi vuoden juhlinnan eteen ! Paljon mieliinpainuvia ja unohtumattomia hetkiä tullaan toteuttamaan.

Juuri nyt on aika nauttia Suomen ihanasta suvesta. Kerätkäämme voimaa valosta ja lämmöstä.