Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kymenlaakson Liitto Viranomaiset Manskilla -tapahtumassa 17.8.2016

Kymenlaakson Liitto ja Kymenlaakson kesäyliopisto oli mukana jo 15. kertaa järjestetyssä Viranomaiset Manskilla -tapahtumassa Kouvolassa 17.8.2016. Liiton uutuuttaan hohtavalla kojulla kävikin vilske ja vilinä kun ihmiset kävivät ihmettelemässä Kymenlaakson Liiton ja Kymenlaakson kesäyliopiston toimintaa. Esittelyssä olivat niin ikään kesäyliopiston kurssit kuin samaisena päivänä nähtäville tullut Kymenlaakson maakuntakaavan 2040 osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Jännittäviä tilanteita koettiin päivän aikana, kun kauniista aurinkoisesta säästä huolimatta tuuli yltyi puuskaiseksi ja oli viedä teltan mennessään. Kymenlaakson Liiton ja kesäyliopiston neuvokas henkilökunta sai kuitenkin pidettyä teltan aisoissa ja keskustelua ihmisten kanssa jatkettiin teltassa samalla roikkuen.

Kymenlaakson Liiton pisteellä pääsi myös tutustumaan Liiton paikkatieto- ja karttapalveluihin sekä testaamaan käytännössä, miten Kymenlaakson maakuntakaava 2040 työssäkin hyödynnettävä karttapalautteen antaminen toimii. Kymenlaakson Liitto oli valmistellut erityisesti Viranomaiset Manskilla -tapahtumaa varten kyselyn lempipaikasta Kymenlaaksossa. Kaikki vastanneet saivat vaivanpalkaksi kauniin vihreän Kymenlaakson Liiton parkkikiekon. Kyselykoneelle muodostuikin ajoittain jonoa, kun ihmiset halusivat päästä lisäämään suosikkipaikkansa kartalle. Vastauksia kertyi kaiken kaikkiaan 41 kappaletta ja suosikeiksi nousivat eritoten Kouvolan keskustan läheiset alueet sekä Repovesi. Vastauksissa oli selkeästi havaittavissa vastaajien kotiseuturakkaus omaa kotikuntaansa kohtaan. Kouvolan keskustaa ja sen läheisiä alueita kuvailtiin seuraavasti: "Museokortteli. Viehättävää vanhaa Kouvolaa.", "Tykkimäki. Siellä on kivoja laitteita.", "Kymijoki. Hyvä kalastuspaikka.", ja "Lapsuusmaisemani". Repoveden aluetta taas ylistettiin "Luonnonkaunis joka vuodenaikaan.", "Mukava retkeily- ja kiipeilypaikka.", "Rentouttavaa samoilla luonnossa ja kuntoakin kohentavaa.", ja "Siellä ihminen uudistuu.".

Muistoksi Kymenlaakson Liiton teltalta mukaan sai upeaakin upeampia Liiton logolla varustettuja glitterkyniä sekä silmälasien puhdistamiseen tarkoitettuja liinoja. Vuosi toisensa jälkeen suosittu Kymenlaakson rakennuskulttuuri -kirja vietiin myös käsistä. Suut pistettiin vielä makiaksi Kymenlaakson Liitto ja Suomi 100 -karkeilla. Kymenlaakson Liitto kiittää kaikkia Liiton teltalla vierailleita ja kyselyyn vastanneita. Ensi vuonna taas tavataan Viranomaiset Mansilla -tapahtumassa. Tätä ennen muista pitää silmällä Kymenlaakson Liiton ja kesäyliopiston sivuja ja tapahtumia sekä vaikuttaa Kymenlaakson maakuntakaava 2040 valmisteluun jättämällä palautetta karttapalvelussamme.