Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Ympäristö ja luonto

Ympäristön hyvä tila, kestävän kehityksen ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen sekä ilmastonmuutoksen hillintä ovat keskeisiä tavoitteita Kymenlaakson liiton aluesuunnittelussa ja maakunnallisessa kehittämistyössä.

Edistämme tavoitteita mm. maakuntakaavan, merialuesuunnittelun, maakuntaohjelman, Hiilineutraali Kymenlaakso -tiekartan ja Älykkään erikoistumisen strategian kautta. Lisäksi osallistumme aktiivisesti kansallisten, kansainvälisten ja alueellisten yhteistyöverkostojen toimintaan ja projekteihin.

Viranomaisten ja muiden sidosryhmien edustajista koostuva Kymenlaakson ympäristöpoliittinen neuvottelukunta seuraa ja koordinoi esimerkiksi Hiilineutraali Kymenlaakso -tiekartan toteutumista ja osallistuu maakuntakaavan ja maakuntaohjelman vaikutusten arviointi -prosesseihin. 

Seuraamme tavoitteiden toteutumista mm. Hiilineutraali Kymenlaakso 2040 -tiekartassa määriteltyjen mittareiden, Kaakkois-Suomen ekotehokkuuden seurantajärjestelmän (ECOREG) sekä Hinku-kasvihuonekaasupäästötietojen avulla.

Hiilineutraali Kymenlaakso

Hiilineutraali Kymenlaakso

Kymenlaakson tavoitteena on olla hiilineutraali maakunta. Tutustu suunnitelmiin ja toimenpiteisiin hiilineutraali Kymenlaakson sivuilla.

Siirry nettisivulle

ECOREG

ECOREG

Alueellisen ekotehokkuuden seuranta- ja arviointijärjestelmä.

Siirry nettisivulle

 

Jaa artikkeli

Päivitetty 22 lokakuu 2021

Lisätietoja

Leino Kaisa
Ympäristösuunnittelija
Tel: +358 44 747 8518
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus, kestävä kehitys, luonnonvarat, vesistöt, kansainvälinen ympäristö- ja ilmastotyö, ympäristöpoliittinen neuvottelukunta