Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Ympäristöpoliittinen neuvottelukunta

Kymenlaakson ympäristöpoliittinen neuvottelukunta edistää vuoropuhelua maakunnan toimijoiden välillä, ja se on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä maakunnallisessa kehittämistyössä ja aluesuunnittelussa. Käytännössä neuvottelukunta mm. käsittelee ja keskustelee ajankohtaisista maakunnan ympäristöasioihin liittyvistä aiheista, koordinoi Hiilineutraali Kymenlaakso -tiekartan toteutusta ja seurantaa, käsittelee maakuntakaavoitukseen sekä maakunnan kehittämistyöhön liittyviä ympäristökysymyksiä, osallistuu maakunnallisiin vaikutusten arviointiprosesseihin ja valitsee kulttuuriympäristöpalkinto Nutikan sekä Kymenlaakson paras ympäristöteko -kilpailujen voittajat. Toiminnassa ei tehdä politiikkaa, eikä poliittisia päätöksiä.

Neuvottelukunta on toiminut vuodesta 1993 lähtien, ja sen nimeää maakuntahallitus. Neuvottelukunta koostuu keskeisistä maakunnan toimijoista ja ympäristöalan asiantuntijoista. Puheenjohtajana toimii Anna Kiiski, Merikotka-tutkimuskeskuksen toiminnanjohtaja. Neuvottelukunnassa on edustajat maakuntahallituksesta, Kouvolan, Kotkan ja Haminan kaupungeista, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta, Merikotka-tutkimuskeskuksesta, Kaakkois-Suomen Metsäkeskuksesta, Metsähallituksen luontopalveluista, Kymenlaakson luonnonsuojelupiiristä, Kymenlaakson Museosta, Suomen ympäristö- ja luontokoulujen liitosta, MTK Kaakkois-Suomesta, puolustusvoimista, Kouvola Innovation Oy:sta, Cursor Oy:sta, Kymen yrittäjät ry:stä sekä Kymenlaakson liitosta.
Jaa artikkeli

Päivitetty 22 lokakuu 2021

Lisätietoja

Leino Kaisa
Ympäristösuunnittelija
Tel: +358 44 747 8518
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus, kestävä kehitys, luonnonvarat, vesistöt, kansainvälinen ympäristö- ja ilmastotyö, ympäristöpoliittinen neuvottelukunta