Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

KYMENLAAKSON KESÄYLIOPISTO – 50-VUOTTA ELINIKÄISTÄ OPPIMISTA

Meillä on tänä vuonna kaksinkertainen ilo juhlia. Vietämme monin tapahtumin Suomi 100 juhlavuotta ja myös Kymenlaakson kesäyliopiston 50-vuotisjuhlavuotta.

Kymenlaakson kesäyliopisto on aloittanut toimintansa Kotkan kaupungin ylläpitämänä kesäkorkeakouluna vuonna 1967, josta toiminnan laajennettua perustettiin maakunnallinen Kymenlaakson kesäyliopiston vuonna 1970. Tällöin ylläpitäjäksi tuli Kymenlaakson maakuntaliitto ja vuodesta 1993 lähtien ylläpitäjänä on toiminut Kymenlaakson Liitto.

Kymenlaakson kesäyliopisto täydentää omalta osaltaan maakunnan koulutustarjontaa monipuolisella ja laajalla tarjonnalla. Vaikkei Kymenlaaksossa ole omaa yliopistoa, voi kesäyliopistossa opiskella monia yliopisto-opintoja tutkintotavoitteisesti, täydentää ammatillista osaamistaan, opiskella harrastuspohjaisesti tai osallistua erilaisiin seminaareihin. Lisäksi tarjolla on ainutlaatuista klassisen kuvataiteen opetusta Repin-instituutin kuvataidekoulussa, jollaista ei löydy muualta Suomesta.

Seuraamme alueen koulutustarpeita ja pyydämme asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme ideoita, jotta voimme vastata koulutustarpeisiin. Toimintamme onkin joustavaa, koska meillä ei ole lainkaan vakituisia opettajia, vaan palkkaamme aina kouluttajamme tiettyä koulutusta varten. Näin voimme nopeasti ja joustavasti järjestää koulutuksia erilaisiin tarpeisiin. Tavoitteemme on löytää kuhunkin koulutukseen kouluttajaksi parhaita mahdollisia asiantuntijoita, jotta asiakkaamme saisivat parasta mahdollista koulutusta.

Olemme pieni toimija, mutta tuemme omalta osaltamme elinikäistä oppimista, jolla voidaan tukea maakunnan kehittämistä ja kehittymistä elinvoimaiseksi ja osaavaksi maakunnaksi.

Kuten tiederehtorimme professori Kirsti Lonka toteaa kirjassaan Oivaltava oppiminen (2015): ” Oppimisella ei ole ikärajaa. Sitä tapahtuu jo ennensyntymää ja aina ihmisen viimeiseen elinpäivään asti. Jos ihminen ei jatkuvasti kehity ja opi uutta, hän alkaa taantua ja menettää otteensa elämästä.”

Elina Ivakko
rehtori
Kymenlaakson kesäyliopisto