Maakunnan kehityksen kärjessä

Kymenlaakson Liiton uutiskirje 3 / 2019

Uutiskirjeessä aiheena:

-Sidosryhmät, asukkaat ja nuoret osallistuivat aktiivisesti Hiilineutraali Kymenlaakso 2040 -tiekarttatyöhön
-Toimitko luonnon monimuotoisuuden tai luontomatkailun parissa? Ilmoittaudu Fennoskandian Vihreän Vyöhykkeen seminaariin 23.5.2019
-Miten kymenlaaksolaiset liikkuvat?
-Itäisen rantaradan osalta tarvitaan lisäselvityksiä
-Ajankohtaisia avoinna olevia hakuja Brysselissä
-Kymenlaakson maakuntahallitus päätti esittää Uudenmaan liitolle, seuraavia hankkeita osarahoitettavaksi Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 -ohjelmasta.

Lue lisää:

Miten kymenlaaksolaiset liikkuvat?

Kymenlaakson liitto, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Haminan, Kotkan ja Kouvolan kaupungit sekä Iitin, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kunnat toteuttavat maakunnan ensimmäisen yhteisen liikkumistutkimuksen. Tutkimus tehdään postikyselynä, joka toimitetaan 10 000 satunnaiselle kymenlaaksolaiselle ikähaarukassa 7–80 vuotta. Vastata voi postitse tai netissä 29.5.2019 mennessä.

”Kyselyn avulla saadaan tärkeää tietoa siitä, miten paljon alueen asukkaat liikkuvat ja millä kulkutavoilla. Tiedon avulla pystytään paremmin ohjaamaan suunnittelua ja näkemään muutoksia liikkumistottumuksissa”, toteaa Kymenlaakson liiton suunnittelujohtaja Frank Hering.

Kyselyllä selvitetään liikkumisen lisäksi myös asukkaiden tyytyväisyyttä asuinympäristönsä olosuhteisiin. Tyytyväisyyttä kysytään jalankulun, pyöräilyn, joukkoliikenteen ja henkilöautoliikenteen näkökulmasta. Tyytyväisyystieto on tärkeä työkalu suunnittelijoille ja päätöksentekijöille.

Liikkumistutkimus palveleekin sekä kuntien että maakunnan liikenteen ja alueiden suunnittelua, mutta tarjoaa myös faktoja valtakunnalliseen keskusteluun. Kysely on alueen kuntien, aluehallinnon ja valtion yhteinen ponnistus, jonka toteuttamisesta on haaveiltu jo pitkään.

Kymenlaakson liiton liikennesuunnittelusta vastaava Matti Konttinen toivoo, että jokainen tutkimukseen valittu henkilö vastaa kyselyyn määräaikaan mennessä. ”Vain asukkaiden avulla saamme aitoa ja merkityksellistä tietoa, joka ohjaa suunnittelua seuraavien vuosien ajan”.

 
Lisätiedot liikkumiskyselystä:

Matti Konttinen, Kymenlaakson liitto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tapio Kinnunen, Strafica Oy, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kymenlaakson Liiton uutiskirje 2 / 2019

  • -Merialueiden todennäköiset tulevaisuudet esiin
  • -Vastaa Hiilineutraali Kymenlaakso 2040 -kyselyyn
  • -Tervetuloa Fennoskandian Vihreän Vyöhykkeen seminaariin 23.5.2019 klo 9-15 Imatralle Valtionhotelliin.
  • -Kymenlaakson Liitto sai yhteistyöllä läpi uudet juna-aikataulut – tulossa merkittäviä parannuksia
  • -Kymenlaaksolainen kylä on Tiutinen Kotkasta
  • -Maakuntauudistusvalmistelu ajetaan alas kesäkuun loppuun mennessä
  • -Iitin kunta haluaa edelleen vaihtaa Kymenlaaksosta Päijät-Hämeeseen

Lue lisää:

Vastaa Hiilineutraali Kymenlaakso 2040 -asukaskyselyyn

Kymenlaakson tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2040 mennessä.  Tavoitteen toteutumiseen tarvitaan kaikkia alueen toimijoita sekä asukkaita.

Vastaa kyselyyn ja kerro oma näkemyksesi tärkeimmistä toimenpiteistä, joilla hiilineutraali Kymenlaakso saavutetaan, niin olet mukana vuoden 2019 aikana laadittavan Hiilineutraali Kymenlaakso 2040 -tiekartan laatimisessa.

Jos haluat osallistua pienen yllätyspalkinnon arvontaan, voit jättää yhteystietosi kyselyn lopussa. Yhteystietoja ei yhdistetä kyselyn vastauksiin, eikä yhteystietoja julkaista missään.

Vastaa Hiilineutraali Kymenlaakso 2040 -kyselyyn 7.5.2019 mennessä.

Lisätietoja:

- ympäristösuunnittelija Anna-Riikka Karhunen, Kymenlaakson Liitto, p. 044 747 8503, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

- https://www.kymenlaakso.fi/aluekehitys/hiilineutraali-kymenlaakso-2040

Maakuntajohtajat linjasivat hallitusohjelmatavoitteita

Maakuntajohtajat PAINOTTAVAT hallitusohjelman 2019-2023 strategisen luonteen tärkeyttä. linjattut tavoitteet tukevat toteutuessaan suomen alueellista elinkeinopolitiikkaa ja kilpailukykyä kestävällä tavalla. Samalla suomen kansaivälinen näkyvyys ja vaikutusmahdollisuudet lisääntyvät.

Viisi tärkeimmäksi noussutta teemaa ovat:

1. Osaavan työvoiman saatavuus

Hallitus varmistaa, että kasvutarpeisiin eri puolilla Suomea on riittävästi uudistuskykyisen ja uutta teknologiaa hyödyntävän yhteiskunnan tarvitsemaa osaavaa työvoimaa.

2. Digitalisaatio ja siihen liittyvien resurssien varmistaminen

Lähivuosina on edessä datatalouden aiheuttama globaali talouden uusjako. Hallitus valmistautuu alustatalouteen ja varmistaa palveluiden saavutettavuuden digitaalisesti koko maassa.

3.    Innovaatiopolitiikka

Hallitus vahvistaa talouden kasvua tukemalla yritysten toimintaedellytyksiä sekä alliansseja.

4.    Saavutettavuus

Hallitus parantaa alueiden saavutettavuutta selvittämällä liikenteen uudet investointimahdollisuudet. Hallitus näkee Suomen liikennejärjestelmän osana kansainvälistä liikenneverkkoa. 

5.    Kasvua tukeva ympäristö- ja ilmastopolitiikka

Hallitus näkee ympäristöpolitiikan elinvoiman osatekijänä ja mahdollistajana sekä tukee uusien toimintatapojen käyttöönottamista.

Liitteestä voit tutustua tarkemmin teemojen sisällöstä.


 

 

Attachments:
Download this file (MKJ Hallitusohjelmatavoitteet 3 12 2018.pdf)HALLITUSOHJELMATAVOITTEET[ ]158 kB