Maakunnan kehityksen kärjessä

Kotiseudulle apurahat haettavissa

Kotiseudulle-apurahat ovat elokuun ajan haettavissa osoitteessa www.bit.ly/Kotiseudulle. Hakulomake sulkeutuu 31.8. klo 16. Kotiseudulle-apurahat on tarkoitettu uutta luovaan ja toimintaa kehittävään kotiseututyöhön. Hakijan tulee olla rekisteröity yhteisö. Apurahat ovat suuruudeltaan 500–3000 euroa.
Apurahaa voi hakea vain sähköisellä lomakkeella. Tiedusteluihin vastataan vain hakuaikana sähköpostitse arkisin klo 9–15 osoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kannattaa laatia hakemus ajoissa. Emme välttämättä ehdi paneutua viimeisenä päivänä kaikkiin tiedusteluihin, ja teknisiin ongelmiinkin on hyvä varautua.
Apurahoja myönnetään
• uudenlaisen kotiseututyön toimintamallien kehittämiseen ja levittämiseen
• kestävää kehitystä edistävään kotiseututyöhön ja siihen liittyvien toimintamallien kehittämiseen ja levittämiseen
• asukkaiden tasavertaisuutta ja kulttuurista moninaisuutta huomioivaan kotiseututyöhön ja siihen liittyvien toimintamallien kehittämiseen ja levittämiseen
• alueellisiin koulutus- tai kehittämistapahtumiin tai viestintäkampanjoihin edellä mainituista teemoista
Kotiseutuliiton hallitus päättää apurahojen saajista lokakuun lopulla. Päätökset julkistetaan marraskuussa, jonka jälkeen rahoitus on käytettävissä. Käyttöaikaa on seuraavan kalenterivuoden loppuun.
Apurahan saajien valinnassa etusijalla ovat toimintamallit, joita muutkin yhdistykset ja yhteisöt voivat ottaa käyttöönsä. Valinnassa painotetaan hankkeita, jotka vaikuttavat kotiseututyöhön laajemmin kuin vain hakijayhteisössään.
Hakuohjeet: www.kotiseutuliitto.fi/toiminta/kotiseudulle/kotiseudulle-apurahojen-hakuohjeet

Liisa Lohtander
järjestöpäällikkö
SUOMEN KOTISEUTULIITTO
e-max.it: your social media marketing partner