Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Blogi: Kymenlaakson kesäyliopisto kanssasi myös verkossa

Koulutus on olennainen osa yhteiskunnan kehitystä ja vaikeina hetkinä on olennaista jatkaa kouluttautumista, eikä lamautua. Yksilön oman inhimillisen pääoman kasvattaminen kumuloituu yhteiseksi inhimilliseksi pääomaksi, joka on omalta osaltaan auttamassa Korona pandemiasta selviytymisessä.

Kesäyliopistossa, niin kuin kaikilla muillakin aloilla on vaadittu joustavuutta ja kykyä ottaa nopeasti haltuun uusia asioita. Onnellisena voin todeta, että meillä on kasassa hyvä tiimi, henkilöstö, kouluttajat ja yhteistyökumppanit, joiden kanssa on rakennettu uudenlaisia ratkaisuja, jotta opiskelijat saavat tarvitsemansa. Pitkäkestoiset koulutusohjelmamme siirtyivät nopeasti verkkototeutukseen, samoin avoimen yliopiston opinnot. Repin-instituutin kuvataidekoulutuskin yhteistyössä Kouvolan seudun ammattiopiston kanssa on siirtynyt verkkototeutukseksi. Ensin ajatus kuvataidekoulutuksesta verkossa ei tuntunut yksinkertaiselta, mutta nyt pietarilaiset opettajamme luennoivat verkon välityksellä ja vuorovaikutus opiskelijoiden kanssa toimii hyvin. Valitettavasti hyvin alkanut lasten ja nuorten yliopiston tiedekerho piti keskeyttää, mutta jatkamme heti kun mahdollista. Ikis luennot ovat siirtyneet verkkoon ja niitä voit seurata maksutta kotikoneeltasi. Ikäihmisten digiasioiden tukena on Geronet hanke, jonka kautta voit kysyä geronet- tuutoreiltamme apua teknisiin ongelmiisi. Lisäksi DIKATA hanke tarjoaa paljon erilaisia ilmaisia verkkokoulutuksia tallenteina digiloikkasi avuksi. Samoin tarjolla on paljon muita verkkokoulutuksia eri aloille laidasta laitaan. Voit mm. suorittaa ruotsin- kirjallisen ja suullisen taidon 3 op opinnot tai vaikkapa tutustua valokuvapäiväkirja menetelmään, runouteen, tietokirjoittamiseen tai aloittaa vaikka eläinavusteisen valmentajan opinnot. Lisätietoja kaikista löydät nettisivuiltamme www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi

Kiitollisena täytyy todeta, että kriisi ei lamauttanut meitä, vaan haastoi ottamaan digiloikan uudelle tasolle. Kehittämään uusia asioita, joista parhaaksi havaitut jäävät käytäntöön kriisin jälkeenkin. Kriisi on uhka, mutta se on myös mahdollisuus tehdä ja nähdä asioita uudella tavalla. Monilla aloilla on siirrytty etätöihin, vastaavasti terveydenhuollossa työskennellään kovan paineen alla sairauden taltuttamiseksi. Eri aloilla on syntynyt uusia innovaatioita järjestää asiat ja tuotantosuunta tarpeen mukaan uudelleen, jotta tilanteesta selvittäisi. Kaikilla aloilla tämä ei ole ollut mahdollista ja ikäviltä lomautuksilta ja irtisanomisilta ei valitettavasti ole vältytty. Pandemia aiheuttaa taloudellista ahdinkoa ja suuria menetyksiä, jotka heijastelevat yhteiskunnassamme todennäköisesti pitkään. Tilanne tuli vauhdilla ja tuskin meistä monikaan osasi arvioida sen rajuja vaikutuksia. Alkujärkytyksestä selviydyttyä, meillä on kuitenkin tahto katsoa eteenpäin kohti tulevaan. Etsimme keinoja, millä tavoin selviydymme poikkeusoloissa eteenpäin, nyt onkin tärkeä miettiä mikä tuo meille iloa ja mitkä asiat meillä kuitenkin on hyvin. Monille liikkuminen luonnosta ja heräävän kevään tutkiminen antavat voimaa ja piristävät, niin myös itselleni.

Korona pandemia on laittanut arvomaailmamme uusiksi ja yhteisöllisyys on lisääntynyt. Tiedämme, että yksin emme selviydy, vaan yhdessä olemme vahvempia. Kaikkia tarvitaan. Omalta osaltamme me kesäyliopistolaiset tuomme saatavillenne erilaisia koulutuksia niin ammatilliseen kehittämiseen kuin oman hyvinvoinnin ja harrastusten tueksi. Kannetaan jokainen oma kortemme kekoon, tilanteesta selviämiseksi.

Elina Ivakko Kymenlaakson kesäyliopiston rehtori


| Sanna Syrjäläinen | Ajankohtaista