Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Edelläkulkija -tunnustus Kotkan kaupungille kestävän työmatkaliikkumisen edistämisestä


kuva:Kotkan kaupunki

Kymenlaakson liitto on myöntänyt Kotkan kaupungille Edelläkulkija -tunnustuksen. Tunnustus on osoitus kestävän ja hyvinvointia lisäävän työmatka- ja työasiamatkaliikkumisen edistämisestä. Kotkan kaupunki on toiminut esimerkillisesti kestävän liikkumisen edistämiseksi ja edistänyt henkilöstön kestävää työmatkaliikkumista. Lähtökohtina ovat olleet Kestävän liikkumisen Kotka ja Kotkan kaupungin ilmasto -ohjelmat, joiden pohjalta on laadittu Kotkan kaupungin henkilöstön kestävän liikkumisen suunnitelma 2021-2022. Suunnitelmassa on tunnistettu kuusi keskeistä aluetta, joiden mukaisesti kestävän liikkumisen edistämistä on tehty. Näistä esimerkkinä Kestävän liikkumisen tukeminen kampanjoilla.

”Kilometrikisat ovat lisänneet suosiota kaupungin henkilöstön keskuudessa ja ne ovat olleet hyviä keinoja aktivoida ihmisiä liikkumaan. Keskeinen osa työtä on myös ollut viestinnän ja keskustelun käyminen aiheen ympärillä. Hyvä vaikuttamisen kanava ja hyvien käytäntöjen sparrausasema on ollut kestävän liikkumisen työnantajaverkosto, jossa on voinut vaihtaa kokemuksia”, kertoo Kotkan kaupungin työsuojelupäällikkö Tommy Larvi.

Tunnustuksen luovutustilaisuus pidettiin ajan hengen mukaisesti Teamsissa Liikkujan viikolla 21.9.2021, jossa maakuntajohtaja Jaakko Mikkola jakoi tunnustuksen. Mikkola nostaa esille, että ”Kestävä työmatkaliikkuminen on kokonaisuudessaan tärkeä ja tehty työ ansaitsee Edelläkulkija -tunnustuksen.”
Kotkan kaupunki nostettu esille esimerkkinä Motivan Fiksusti töihin -hankkeessa, jossa kerrotaan tarkemmin Kotkassa tehdystä työstä asian eteen:Kestävän liikkumisen kokeiluja ja kyselyitä – Kotka panostaa henkilöstön työmatkaliikkumisen kehittämiseen

 Kotkan kestävän liikkumisen visio vuoteen 2030:
”Kotkalainen valitsee kestävät kulkutavat iästään, kunnostaan ja vuodenajasta riippumatta”

Tilaisuudessa olivat Kotkan kaupungilta läsnä asiaa erityisesti edistäneet henkilöstöpäällikkö Minna Uusitalo, työsuojelupäällikkö Tommy Larvi, yleiskaavoittaja Pauli Korkiakoski  sekä kestävän kehityksen asiantuntija sekä vs. joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen. Kymenlaakson liiton puolesta tilaisuuteen osallistuivat maakuntajohtaja Jaakko Mikkola, suunnittelujohtaja Frank Hering, maakuntasuunnittelija Ville Räty sekä viestintäasiantuntija Pia Hurtta.

Lyhyesti:

  • Työmatkaliikkumisen Edelläkulkija -tunnustus myönnetään työnantajalle, joka on esimerkillisellä tavalla ottanut kestävän ja hyvinvointia lisäävän työmatka- ja työasiamatkaliikkumisen omakseen.
  • Tunnusta voi hakea tai tunnusta voidaan ehdottaa annettavaksi ansioituneelle työnantajalle.
  • Tunnustus jaetaan samanaikaisesti eri puolilla Suomea Liikkujan viikolla (16-22.9.2021)
  • Edelläkulkija -tunnus on osa Motivan Oy:n Fiksusti töihin -hanketta

Lisätietoja: Ville Räty, maakuntasuunnittelija, p. +358 44 747 8508 /Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


| Pia Hurtta | Ajankohtaista