Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Etsitään ilmastonmuutokseen ja kiertotalouteen liittyviä hankeideoita

Järvi-Suomeen (Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo) haetaan ilmastonmuutoksen hillintään ja sopeutumiseen sekä kiertotalouteen liittyviä ideoita. Toimialoista haussa halutaan nostaa erityisesti esiin matkailu, sekä ruokajärjestelmä kokonaisuudessaan pellosta pöytään ja pidemmällekin. Myös näiden ulkopuoliset ideat ovat tervetulleita. Erityisesti EAKR, JTF ja CAP27 rahoituksia yhdistävät vihreään siirtymään liittyvät tavoitteet. Järvi-Suomen alueella kehittämishankkeita voidaan toteuttaa tehokkaasti eri maakuntien ja alueiden välisessä yhteistyössä. Ideahakuun voi osallistua lyhyillä hankehahmotelmilla. Rahoittajien edustajat laativat niistä yhteistyössä palautteet. Palautteessa annetaan vinkkejä rahoitusmahdollisuuksien lisäksi mm. hankkeen sisällön rajaamisesta ja alueellisesta kohdistamisesta. Palautteessa voidaan vinkata ottamaan yhteyttä asiaan liittyviin kumppaneihin, mutta ideoiden tarkempaa sisältöä ei kerrota muille.

Palautteiden laadinnan yhteydessä keskustellaan laajasti monien rahoittajien kanssa ja pyydetään apua eri suunnista sen mukaan, mitä mahdollisuuksia ideoissa tunnistetaan.

Hiilineutraali Järvi-Suomi -ideahaun tavoitteena on tuottaa ratkaisuja kestävyysmurrokseen. Erityisesti kehittämishankkeiden valmistelijoiden näkökulmasta tärkeä tavoite on löytää hankeideoille tarkoituksenmukainen jatkokäsittely rahoittajien yhteistyössä. Prosessissa säästetään hakijoitten voimavaroja hankevalmistelussa ja eri rahoitusvaihtoehtoihin perehtymisessä. Rahoittajien kannalta tavoitteena on löytää parhaat ideat sekä auttaa tarkoituksenmukaisten toteutustapojen ja rahoituksen löytymisessä.

Järvi-Suomeen haetaan ilmastonmuutoksen hillintään ja sopeutumiseen sekä kiertotalouteen liittyviä ideoita. Toimialoista haussa halutaan nostaa erityisesti esiin matkailu ja ruokajärjestelmä, mutta myös näiden ulkopuoliset ideat ovat tervetulleita. Tämän suuntaisia tavoitteita löytyy mm. Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä yhteisen maatalouspolitiikan (CAP27) ja oikeudenmukaisen siirtymän (JTF) rahoituksesta.

Ensisijaisesti haetaan ylimaakunnallisia hankeideoita, mutta myös maakunnalliset ja paikalliset hankeideat ovat tervetulleita.

Ideahakuun osallistutaan kirjoittamalla ja palauttamalla ideahahmotelman. Ohjeet LÖYDÄT TÄSTÄ LINKISTÄ. Viimeinen palautuspäivä on 17.2.

Kaikille ideoille annetaan palautteet viimeistään 17.3.

Ideahakuun osallistunut voi missä vaiheessa tahansa jättää tukihakemuksia mille tahansa viranomaiselle. Palautteen saatuaankin he päättävät ideansa jatkokehittelystä ja eri rahoituskohtaisiin hakuihin osallistumisesta vapaasti oman harkintansa mukaan. Kaikkiin rahoitushakuihin voi osallistua myös ilman ideahakua, eikä ideahausta saa lisäpisteitä arvioinneissa.

Järvi-Suomi kattaa seuraavat maakunnat: Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo.

Prosessia koordinoi Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelman verkoston rahoitusasiantuntijoista koottu ryhmä.

Lisätietoja Kymenlaakson liitossa asiasta antaa

Riitta Kallström, aluekehityspäällikkö, Kymenlaakson liitto
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,  +358 50 368 3936

 


| Pia Hurtta | Ajankohtaista