Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

EU:n rahoitusmahdollisuuksista vauhtia logistiikka-alan yrityksille webinaari 15.4.

Tervetuloa Kymenlaakson kauppakamarin, Kymenlaakson liiton ja Helsinki EU Officen järjestämään webinaariin 15.4.2021. Tilaisuudessa esitellään EU:n uuden ohjelmakauden rahoitusmahdollisuuksia sekä kuullaan maakunnallisten logistiikkatoimijoiden näkemyksiä EU-hankeyhteistyön mahdollisuuksista ja haasteista. Tilaisuus on suunnattu kaikille Kymenlaakson logistiikka-alan toimijoille ja sen kehityksestä kiinnostuneille.

Kymenlaakso on ainutlaatuinen logistinen keskus Suomessa. Maakunnassa sijaitseva Hamina-Kotkan satama on koko Suomen suurin yleissatama, minkä lisäksi Kouvola on yksi Suomen tärkeimpiä raideliikenteen risteyskohtia. Näihin logistisiin palvelukokonaisuuksiin on kohdistettu viime vuosina merkittäviä investointeja ja ne tarjoavat otollisen kasvuympäristön logistiikka-alan yrityksille. Lisäksi Kymenlaakson uudessa älykkään erikoistumisen strategiassa (2021-2025) älykkään ja vihreän logistiikan kärki tunnustetaan yhdeksi maakunnallisen strategisen kehityksen painopisteistä.
 
Euroopan komissio julkaisi viime joulukuussa kestävän ja älykkään liikkuvuuden strategian, jonka strategisilla painopisteillä tuetaan Euroopan vihreän kehityksen ohjelman tavoitteiden saavuttamista liikenne- ja logistiikka-alalla. Komission tavoitteena on vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä 90% Euroopassa vuoteen 2050 mennessä. Näin ollen EU:n uusi monivuotinen rahoituskehys (2021-2027) sisältää monipuolisia rahoitusmahdollisuuksia kestävän ja älykkään logistiikan sekä alan yritysten tukemiselle.


ILMOITTAUDU TÄSTÄ!


Ohjelma


8:30 Tervetulosanat
Toimitusjohtaja Marika Kirjavainen, Kymenlaakson kauppakamari

8:40 Helsinki EU Officen palvelut Kymenlaakson käytössä
Johtaja Eero Venäläinen, Helsinki EU Office
 
8.50 Kestävä ja älykäs logistiikka tulevan EU-ohjelmakauden painopisteenä
EU-asioiden suunnittelija Mikael Vainio, Helsinki EU Office
 
9:00 Horisontti Eurooppa -ohjelma: uusi ohjelmakausi innovaatioyhteistyön mahdollistajana – EU-rahoituksen avulla Eurooppaan
Koordinaattori Tom Warras, Business Finland, National Contact Point

9:25 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu: EU-hankeyhteistyön mahdollisuudet
Tutkimusjohtaja, logistiikka ja merenkulku Ville Henttu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK
 
9:50 Tauko
 
10:00 Verkkojen Eurooppa 2 -väline: uudesta ohjelmakaudesta vauhtia logistiikka- ja infrastruktuurihankkeiden kehitykselle  
Liikenneneuvos Marjukka Vihavainen-Pitkänen, Liikenne-ja viestintäministeriö
 
10:25 Logistiikkayhtiö Steveco Oy: EU-hankkeiden mahdollisuudet yrityksille
Kehitysjohtaja Heikki Jääskeläinen, Steveco Oy
 
10:45 Avoin keskustelu

10:55 Päätössanat
 Varatoimitusjohtaja Ari-Pekka Saari, Steveco Oy

11:00 Tilaisuus päättyy


ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

 

 


| Pia Hurtta | Ajankohtaista