Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Henkilöliikenteen Kotka-Kouvola välin junavuorot pysyvät kattavina ainakin vuoden 2030 loppuun asti

Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR-Yhtymä Oy ovat tehneet 9-vuotisen sopimuksen henkilöjunaliikenteen hankinnasta 27.1.2022. Sopimuskausi on 1.2.2022-31.12.2030, joka tarkoittaa Kotkan ja Kouvolan välisen henkilöjunaliikenteen säilymistä kattavana vuosina 2022-2030. Vuoroja on tiheästi erityisesti työssäkäynnin näkökulmasta mutta myös ilta-aikaan vapaa-ajan matkustusta sekä vuorotyöläisiä ajatellen. Tällä hetkellä henkilöjunaliikenne on ainut säännöllinen joukkoliikenteen yhteys Kotkan ja Kouvolan välillä. Arkisin ja lauantaisin välillä on yhdeksän edestakaista vuoroa ja sunnuntaisin kahdeksan.

Kymenlaakson kannalta sopimus on merkittävä, koska se takaa minimitason vuorotarjonnalle 2030 loppuun asti. Vuorojen määrää ja yhteyksiä on mahdollista kasvattaa sopimuskauden aikana. ”Sopimuskokonaisuuteen voidaan myöhemmin lisätä liikennettä määrärahojen niin salliessa tai esimerkiksi alueiden itse osallistuessa kustannuksiin. Näin ollen sopimuskauden aikana tapahtuvia muutoksia esimerkiksi ratainfrastruktuurissa voitaisiin huomioida liikennöinnissä.” todetaan LVM:n tiedotteessa 2022.

Tarkemmat tiedot LVM:n tiedotteessa: https://www.lvm.fi/-/lvm-n-ja-vr-n-valille-9-vuotinen-ostoliikennesopimus-1642677

Kymenlaakson liiton suunnitteluesitys pohjana ostoliikennesopimuksessa

Pohja nyt varmistuneille henkilöliikenteen junavuoroille on suunniteltu osana Kymenlaakson liiton käynnistämää Kymenlaakson junapilotti-hanketta. Vuorojen suunnittelussa tunnistettiin keskeisiä tarpeita liikkumiselle ja hyödynnettiin kyselyä, jolla selvitettiin junaa käyttävien tärkeimpiä junavuoroja. Junapilotti palkittiin vuoden 2020 Kymenlaakson parhaana ympäristötekona. Junapilotti-yhteistyössä ovat mukana Kouvolan ja Kotkan kaupungit, Kymenlaakson liitto, VR, Väylävirasto, TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy: (Waltti) sekä liikenne- ja viestintäministeriö.

Lisätietoja junapilotista: https://www.kymenlaakso.fi/8-ajankohtaista/13593-kymenlaakson-vuoden-2020-parhaaksi-ympaeristoeteoksi-valittiin-kymenlaakson-junapilotti

Lisätiedot:

Frank Hering
suunnittelujohtaja
puh 050 308 7290
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ville Räty
maakuntasuunnittelija
+358 44 747 8508
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


| Ville Räty | Ajankohtaista