Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Henna Hovi Kymenlaakson edustajaksi CPMR:ään

Maakuntahallituksen jäsen, Henna Hovi valittiin CPMR:n (Conference of Peripheral Maritime Regions) ylimmän päätöksentekoelimen Political Bureaun varajäseneksi kaudelle 2022–2023. Tätä seuraa varsinainen jäsenyys kaudelle 2023–2024. Kymenlaakso on siis tulevina vuosina keskeisellä paikalla valvomassa etujaan ja vaikuttamassa Euroopan yhteiseen tulevaisuuteen poikkeuksellisen haastavassa maailmantilanteessa. CPMR on yksi merkittävimmistä edunvalvontajärjestöistä EU:n suuntaan. Järjestöön kuuluu 150 aluetta, maakuntaa, eri puolilta Eurooppaa. Sen vaikuttaminen perustuu alueiden näkökulmien esiin nostamiseen. Kymenlaakson liitto kuuluu järjestön Itämerikomissioon. Maantieteellisiä komissioita järjestöllä on kuusi.

Kymenlaakson edunvalvonnan painopisteenä on ollut Itämeren alueen keskeiset kysymykset koheesiopolitiikassa, liikenneasioissa, ilmasto- ja energiakysymyksissä sekä pakolaispolitiikassa. Kymenlaakson virallisena edustajana Hovi käytti kokouksessa vahvan puheenvuoron, jossa hän korosti maakunnallemme tärkeää päättyneen Venäjäohjelman Interreg-rahoituksen uudelleenbudjetointia ja kohdentamista maakuntamme kehittämiseen. Hovi nosti esiin myös Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan, tuomiten sen erittäin painokkaasti.

Kymenlaaksoa edustaa parhaillaan järjestön vuosikokouksessa 25.-28.10.2022 Henna Hovin lisäksi maakuntajohtaja Jaakko Mikkola ja Senior Advisor Petri Tolmunen.

Lisää CPMR:n toiminnasta tästä linkistä.

 


| Pia Hurtta | Ajankohtaista