Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Onnistunut Turvallinen tulevaisuus - alue-ennakoinnin seminaari 26.-27.8.2021

Valtakunnallinen alue-ennakoinnin seminaari järjestettiin tänä vuonna Kymenlaaksossa 26.-27.8. Seminaarin teemana oli ajankohtainen ”Turvallinen tulevaisuus” . Aihetta käsiteltiin kattavasti ilmaston, kyberturvallisuuden, maanpuolustuksen, henkilökohtaisen sekä terveysturvallisuuden näkökulmista. Alustajina toimivat mm. Petteri Taalas WMOsta, Kari Liuhto Pan-Eurooppa Instituutista, Jarno Limnéll Aalto Yliopistosta, Aura Salla Facebookilta ja Mika Salminen THL:stä. Yleisöpalautteen perusteella kaikki puheenvuorot olivat kuulijoiden mielestä erittäin mielenkiintoisia ja täydensivät hyvin seminaarin tarjoamaa tulevaisuuden kokonaiskuvaa.

”Paras korona-aikana ollut seminaari”.
- yleisöpalaute

Alun perin tarkoituksena oli järjestää hybridiseminaari, mutta viime metreillä elokuun alussa koronatilanteen muututtua haasteellisemmaksi, päädyttiin kokonaan striimattuun seminaariin. Yleisö seurasi tilaisuutta YouTuben välityksellä ja ainoastaan puhujat olivat läsnä Kouvolatalolla. Vuorovaikutus seminaariin osallistujien välillä järjestettiin Mentimeterin avulla.

Mikäli et päässyt osallistumaan tilaisuuteen löydät alustajien materiaalit sekä linkit tallenteisiin TÄSTÄ! Tallenteet ovat nähtävissä 16.9.2021 asti. (Kaikkien puheenvuorojen materiaalit eivät ole julkisia.)

Vuoden ennakointiteko-palkinto futuristi ja tietokirjailija Elina Hiltuselle

Vuoden 2021 valtakunnallisessa alue-ennakoinnin seminaarissa Kouvolassa jaettiin perjantaina 27.8. vuoden ennakointiteko -palkinto. Palkinto myönnetään taholle tai henkilölle, joka on ”merkittävällä tai erityisellä tavalla edistänyt tulevaisuustiedon saatavuutta tai hyödyntämistä, kehittänyt laajasti sovellettavia ennakointikäytäntöjä tai edistänyt ennakointiyhteistyötä”. Tunnustuksen myöntää kansallisen ennakointiverkoston asiantuntijaraati. Raadissa oli tänä vuonna edustettuna Työ- ja elinkeinoministeriön ja Valtioneuvoston kanslian edustajien lisäksi Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu, Kymenlaakson Kauppakamari sekä Kymenlaakson liitto.
Tämän vuotisen palkinnon saajan futuristi ja tietokirjailija Elina Hiltusen katsottiin edistäneen tulevaisuustiedon saatavuutta ja hyödyntämistä sekä kehittäneen laajasti sovellettavia ennakointikäytäntöjä julkaisemalla vapaasti käytettäväksi omia tulevaisuusgraafejaan sekä erilaisia tulevaisuustyökaluja ennakointityön tueksi. Onnittelut Elina!

"Miltä vuosi 2050 näyttää?" nuorten valokuvakilpailun voittajat palkittiin

Kisa oli tarkoitettu Kymenlaaksolaisille lapsille ja nuorille ja tavoitteena saada heidän näkemyksiään tulevaisuudesta esille. Kilpailussa jaettiin palkinnot tuomariston suosikille Katariina Mustoselle ja yleisön suosikille Katariina Kärkkäälle sekä kunniamaininta Oona Rasalle.
Lämpimät onnittelut Katariina, Katariina ja Oona!

Järjestäjätahot kiittävät sekä korkeatasoista puhujakaartia, että runsasta ja aktiivista yleisöä onnistuneesta tilaisuudesta!


| Pia Hurtta | Ajankohtaista