Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Komissaari Jutta Urpilainen tapasi Kymenlaakson edustajia 31.1.2022

Kuva: Dati Bendo, European Union

Komissaari Jutta Urpilainen vieraili virtuaalisesti vastaamassa kymenlaaksolaisten toimijoiden kysymyksiin. Kysymyksien esittäjiksi oli valittu hyvin erilaisia tahoja. Lisäksi Urpilainen vastasi Kotkan Lyseon nuorten kysymyksiin erikseen järjestetyllä kyselytunnilla.

Maakuntajohtaja Jaakko Mikkola nosti esille Kymenlaakson erityisaseman EU:n ulkorajamaakuntana sekä maakuntien aseman, regionalismin, tulevaisuuden EU-vaikuttamisessa. Hän korosti mm. Euroopan ulkorajaohjelmien, CBC sekä Itämeren alueen Interreg-ohjelmien tärkeyttä nyt ja tulevaisuudessa. Maakuntajohtaja sekä komissaari Urpilainen pitivät erityisesti Suomen kaltaisten maantieteellisesti laajojen alueiden kannalta tärkeänä alueiden vaikutusmahdollisuuksien jatkumista tulevaisuudessakin. Komissaari kehottikin suomalaisia vahvaan ennakkovaikuttamiseen ja kannusti kutsumaan komissaari Ferreiran vierailulle maakuntaan.

Virolahden kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli oli niin ikään huolissaan koronarajoitusten vaikutuksista Kaakoisen Suomen yritysten, pitkälti vänäläisistä riippuvaisiin, liiketoimintamahdollisuuksiin. Hänen kysymyksensä koski erityisesti tulevia linjauksia koronarokotusmääräyksiin EU:n rajoilla. Komissaari Uprilainen ei osannut suoraan sanoa, miten EU lääkevirasto tulee suhtautumaan tulevaisuudessa eri maiden rokotteiden hyväksyttävyyteen.

Pyhtään nuorisovaltuston vpj Jaakko Nordling tiedusteli komissaarin näkemyksiä Erasmus ohjelman vaikutuksista ja tärkeydestä nuorten kansainvälistymisessä. Komissaari kertoi omakohtaisista kokemuksista nimeomaan Erasmusvaihdosta ja kertoi, että tänä vuonna vietetään erityisesti Euroopan nuorten vuotta.

Kaakkois-Suomen invalidiliiton järjestöasiantuntija Tiina Ihalainen esitti tärkeitä kysymyksiä komissaari Urpilaiselle mm. rahoituksen mahdollistamisesta pienemmille järjestöille, eikä vain ammattimaisille toimijoille. Lisäksi hän tiedusteli onko muualla toimiville EU:n invalidijärjestöille asetettu esteettömyyvaatimuksia. Tästä asiasta Urpilainen lupasi ottaa selvää ja viedä asiaa eteenpäin.

Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja Timo Nisula otti puheenvuorossaan esiin näkökulman suomalaisten tunnollisuudesta hoitaa asiansa primusoppilaan tavoin, verrattuna moneen Euroopan valtioon. Hän kävi myös keskustelua komissaarin kanssa yritysten rahoitusmahdollisuuksista sekä liiketoimintansa kansaivälistymisestä. Urpilainen kertoi itse kaipaavansa suomalaisia makeisia asuessaan nyt Belgiassa ja toivoi Kouvolan lakritsin tuotteita saataville myös Belgiaan.

KATSO TÄSTÄ mitä komissaari vastasi niin toimijoiden esittämiin huoliin ja kysymyksiin. Myös nuorten tilaisuuden pääset katsomaan samasta linkistä.

Näiden lisäksi tilaisuuksien lisäksi hän tapasi kymenlaaksolaisia median edustajia.

 


| Pia Hurtta | Ajankohtaista