Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Kymenlaakso ja Etelä-Karjala vaativat tukea alueensa yrityksille

Kymenlaakso ja Etelä-Karjala vaativat ministeri Lintilältä kustannustukea alueen elinkeinoelämälle. Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa on merkittävä määrä yrityksiä, joiden liiketoiminta perustuu venäläisturismiin. Rajan ollessa suljettuna matkustajaliikenteeltä kärsivät alueen yritykset merkittäviä tappioita. Etelä-Karjalan osalta arvioidaan talousvaikutusten nousevat noin milj. euroon, kun Kymenlaakson luku on vastaavasti noin puoli miljoonaa euroa. Myös työllisyysvaikutukset ovat alueelle merkittävät.

Aluueen toimijat vetoavat elinkeinoministeriin, että Venäjän-kaupan tyrehtymisestä kärsiville yrityksille Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa mahdollistetaan kustannustuki loppuvuoden 2021 osalta ja kustannustukimenettelyä jatketaan niin kauan, kunnes matkustusrajoitukset Suomen ja Venäjän väliltä on purettu. Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan suunnatun kustannustuen tavoitteena tulisi olla yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa. Vetoomuksen allekirjoittaneet tahot vetoavat, että tukea myönnettäisiin edelleen yrityksille, joille Venäjän rajan sulkeminen on tarkoittanut vähintään 30 % liikevaihdon pienenemistä pandemiaa edeltävään aikaan verrattuna.

Vetoomuksen allekirjoittajina ovat molempien maakuntien maakuntaliitot, kunnat, kauppakamarit, yrittäjäjärjestöt sekä kehittämisyhtiöt.

Vetoomus Lintilä

Vetoomus Lintilä

Voi lukea koko vetoomuksen oheisesta linkistä.

Tutustu tästä!

 

 


| Pia Hurtta | Ajankohtaista