Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Kymenlaakso mukana komission tilaisuudessa aluetalouden monipuolistamiseksi

Kymenlaakson Liitto oli mukana Euroopan komission tapahtumassa Médio Tejon maakunnassa Portugalissa, jossa mietittiin keinoja aluetalouden monipuolistamiseksi ja investointien edistämiseksi.
Abrantesin kaupungissa Keski-Portugalissa toimi marraskuuhun 2021 asti hiilivoimalaitos, jolla oli merkittävä työllistävä vaikutus alueella. Sulkemisen seuraukset lisäsivät alueen jo ennestään haastavaa tilannetta, joka johtui muun muassa työttömyydestä, alhaisesta innovaatiotasosta ja väestökadosta.

Etsiäkseen ratkaisuja aluetaloutta horjuttavaan kriisiin, alueen viranomaiset järjestivät yhdessä JTP GROUNDWORK -ryhmän kanssa Euroopan komission puolesta 26.-27.9.2023 kaksipäiväisen tapahtuman, joka sisälsi useita työpajoja ja pyöreän pöydän keskusteluja. Tilaisuuteen osallistui noin 60 sidosryhmäläistä paikalliselta, alueelliselta ja valtakunnalliselta tasolta sekä yrityksiä, kansalaisjärjestöjä ja Pegon voimalaitoksen entisiä työntekijöitä.

Myös muiden Portugalin YTF-alueiden edustajat sekä osallistujat Asturiasta (Espanja), Kymenlaaksosta (Suomi) ja Megalopolista (Kreikka) jakoivat asiantuntemustaan ja kokemuksiaan aluetalouden kehittämisestä.

Kymenlaakson ja samalla koko Suomen edustajana tilaisuuteen osallistui Xamkin tutkimusjohtaja Petteri Jernström. Hän piti tilaisuudessa kaksi esitystä, joista ensimmäinen käsitteli Xamkissa tehtävää laaj

a-alaista tutkimusta biomassan sivuvirtojen hyödyntämisestä ja toinen oli Kymenlaakson liiton puolesta pidetty katsaus JTF-rahoitusohjelman nopeasta edistymisestä Kymenlaaksossa.


Linkkejä:

https://www.portugalresident.com/one-year-on-from-closure-of-coal-fired-power-production-in-abrantes/

https://ec.europa.eu/regional_policy/whats-new/newsroom/10-02-2023-jtp-groundwork-event-in-medio-tejo-portugal-explores-economic-diversification-and-investment-opportunities_en

https://twitter.com/SanderHappaerts/status/1706680882537316417/photo/1


TkT Petteri Jernström
Tutkimusjohtaja
Metsä, ympäristö ja energia I Kymenlaakso

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Pääskysentie 1, 48220 Kotka
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 50 345 9540
www.xamk.fi


| Pia Hurtta | Ajankohtaista