Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Kymenlaakson liitto vaatii kaakkoisen Suomen kantaverkon kehittämistä

Kantaverkkoyhtiö Fingrid on laatinut kantaverkon kehittämissuunnitelman luonnoksen vuosille 2024-2033. Kehittämissuunnitelmassa esitetään Fingridin kantaverkon kehitystarpeet ja suunnitellut investoinnit seuraavalle kymmenvuotiskaudelle.

Kymenlaakson liitto katsoo, että kaakkoisen ja itäisen Suomen kantaverkon kehittäminen tulisi aloittaa välittömästi eikä vasta vuoden 2033 jälkeen, kuten kehittämissuunnitelmassa on esitetty. Kantaverkon maantieteellisesti tasapainoinen kehittäminen edistää osaltaan Suomen alueellisen eriarvoistumisen ehkäisyä.

Kaakkoiseen Suomeen on perustettu vetytaloutta edistävä yhteistyöorganisaatio, Suomen Vetylaakso ry. Yhdistyksen tavoitteena on rakentaa Suomesta merkittävä uusiutuvan energian ja siihen pohjautuvien jalosteiden tuottaja vetylaakson alueella. Kaakkois-Suomessa voitaisiin tuottaa puhtaita polttoaineita koko Suomen liikennepolttoaineita vastaava määrä. Tämä mahdollistaisi vähintään 25 miljardin euron investoinnit sekä kymmenien tuhansien uusien työpaikkojen syntymisen alueelle. Näiden toteutuminen edellyttää myös merkittäviä kantaverkon kehittämistoimia.

Kehittämissuunnitelmassa on osoitettu Kymenlaakson alueelle yksittäisiä voimajohto- ja sähköasemaparannuksia, joita liitto pitää ensisijaisen tärkeinä.

Linkki: Fingrid kantaverkon kehittämissuunnitelma

Lisätietoja: suunnittelujohtaja Frank Hering puh. 050 308 7290, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 


| Lotta Vuorinen | Ajankohtaista