Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Lähde mukaan toteuttamaan tämän vuoden Kestävän kehityksen viikkoa 25.9-1.10.2023!

Mitä kestävä kehitys käytännössä edes tarkoittaa? Miten se näkyy kylillä ja kaupungeissa tai eri organisaatioiden toiminnoissa? Pieniä tekoja yhteisöissä ja suuria suunnitelmia tulevaisuuden nuorille?

Kestävän kehityksen viikko on tapahtumaviikko, jolloin yhdessä tuodaan esille esimerkkejä kestävän kehityksen työstä alueellamme. Tapahtumajärjestäjiksi ovat tervetulleita laajasti kaikki toimijat, kuten kunnat, koulut, yritykset ja yhdistykset, yksityisetkin. Mitä kirjavampi joukko sen parempi!

Viikon aikana järjestettävä toiminta voi olla ekologista, sosiaalista tai taloudellista kestävyyttä, ja toiminnan voi toteuttaa esimerkiksi työpajoina, luentoina, teemapäivinä, tempauksina, tapahtumina tai esimerkiksi kampanjoina. Jo olemassa olevat kestävän kehityksen toimet ja hankkeet kannattaa myös sitoa osaksi Kestävän kehityksen viikkoa.

Tapahtumaviikon taustatahona toimii Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä – verkosto (MANE), jonka tavoitteena on tapahtumaviikon kautta tuoda maaseutupolitiikkaa käytännön tasolle. Kestävän kehityksen toimikunta järjestää myös teeman mukaisen valtakunnallisen Toiveikas tulevaisuus -kirjoituskilpailun, joka on esimerkiksi kouluille oivallinen tapa nostaa teemaa esille. Kirjoituskilpailusta lisätietoa täältä: https://kestavakehitys.fi/kirjoituskilpailu

Tapahtumien ilmoittaminen on auki. Tapahtumat rekisteröidään www.kestavankehityksenviikko.fi -sivustolle mielellään elo-syyskuun vaihteessa. Sivustolta löytyy myös kattavasti tietoa viikon järjestelyistä, yhteyshenkilöistä, sekä viestintämateriaalia vapaasti kaikkien osallistuvien tahojen hyödynnettäväksi.

Tapahtumaviikkoon osallistuminen on maksutonta. Tapahtumaviikkoa koordinoin Kestävän kehityksen viikon verkosto ja Kymenlaakson osalta Kymenlaakson Kylät ry. Verkoston puolesta markkinoimme tapahtumaa tiedottamalla, lehtimainoksin ja mm. valtakunnallisella radiomainoksella. Jokaiselle tapahtumapisteelle toimitetaan myös liitteen mukaisia mainosroikkoja.

Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti kymmenessä maakunnassa ja tapahtumaviikon partnerina toimii Euroopan kestävän kehityksen viikko.

Kymenlaakson osalta tapahtumaviikon koordinoinnista vastaa:
Kymenlaakson Kylät ry
Elina Seppänen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 184 3576

Valtakunnallisen tapahtumaviikon koordinoinnista vastaa:
Erityisasiantuntija
Nora Backlund+358 (0)44 079 7079
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


| Pia Hurtta | Ajankohtaista