Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Liitto mukana kiertotalouden green deal-työssä

Kymenlaakson liitto on mukana ympäristöministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön vetämässä green deal -työssä. Green deal on vapaaehtoinen sitoumus, jossa sitoudutaan tiettyihin tavoitteisiin. Työssä laaditaan ensin kiertotalouden green deal -sitoumuksen kriteerejä, jotka valmistuvat alkuvuonna 2023. Tämän jälkeen on mahdollista sitoutua varsinaiseen green dealiin.

Kymenlaakson liitto osallistuu alueellisen kiertotalouden green deal -kriteereiden työstöön. Alueellisen green dealin lisäksi myös eri toimialat laativat omia sitoumuksiaan. Alueellisen green dealin valmistelun kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että paikalliset toimijat saadaan mukaan. Kymenlaaksosta green deal -työhön ovat lähteneet mukaan myös Kotka, Kouvola ja Kinno. Lisäksi kutsumme mukaan kaikkia kiinnostuneita tahoja, kuten yrityksiä, oppilaitoksia ja järjestöjä. Kymenlaakson alueelliseen kiertotalouden green deal -työhön voi ilmoittautua mukaan tämän linkin kautta.

Kymenlaakson liitto järjesti alueen toimijoille infotilaisuuden alueellisesta green deal -työstä 21.9. Tilaisuudessa ympäristöministeriön ympäristöneuvos Taina Nikula ja erityisasiantuntija Heikki Sorasahi sekä Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Johanna Niemistö kertoivat green deal -prosessista.

Heikki Sorasahi kertoi green deal -valmistelusta, joka alkaa sektorikohtaisten green deal -kriteerien pohdinnalla. Tämän jälkeen, vuoden 2023 alkupuolella, paneudutaan alueellisiin kriteereihin. Kiertotalouden kriteerien valmistelun kanssa samanaikaisesti työstetään skenaarioita eri kiertotaloustoimenpiteiden vaikuttavuudesta. Lisäksi skenaariotyön yhteydessä tunnistetaan potentiaalisia kiertotloustoimenpiteitä. SYKE:n Johanna Niemistö painotti, että myös tässä alueellinen näkökulma on tärkeä, jotta eri toimenpiteiden vaikutus pystytään arvioimaan mahdollisimman kattavasti. Taina Nikula korosti sitä, kuinka tärkeää on, että Kymenlaaksossa pohditaan alueellista kiertotaloutta suuren toimijajoukon kesken.

Lisätietoja: ympäristösuunnittelija Kaisa Leino, puh. +358 44 7478518, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


| Pia Hurtta | Ajankohtaista