Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Maakuntahallitus vahvisti Kymenlaakson Vuoden Kylän 2024 ja maaseututoimijan valinnat

Kymenlaakson Vuoden Kylä 2024 on Kymijoen kainalossa toimiva aktiivinen ja sielukas Pilkanmaa
Maaseututoimijaksi valittiin Risto Rahkonen Virolahdelta ja kylätoiminnan tiennäyttäjäksi Esa Ojanen Kouvolasta.

Valintojen taustaa

Valinnoilla halutaan lisätä kylien ja kylätoiminnan tunnettuutta sekä esitellä kyliä muun muassa maallemuuton ja maaseutumatkailun näkökulmasta.
Kymenlaakson Kylät ry:n, Leader Sepran, Leader Pohjois-Kymen Kasvun, maakuntaliiton sekä Virojoen kylän (Kymenlaakson vuoden kylä 2023) edustajista koottu valintatoimikunta kokoontui 20.2.2024 pohtimaan kymenlaaksolaisen kylän, maaseututoimijan ja kylätoiminnan tiennäyttäjän valintoja. Ehdotuksia vuoden kyläksi tehtiin 4 kpl.

"Saimme valtavan hienoja esityksiä Vuoden kyläksi ja henkilövalinnoiksi. Ihan jokainen ansaitsisi huomionosoituksen vuosia tehdystä ansiokkaasta työstä oman yhteisön hyväksi. Kylätoiminnassa on ollut huomattavissa positiivista pöhinää ja se näkyy myös hakemuksista. Tänä vuonna haluttiin erityisesti korostaa kyläturvallisuuteen panostamista kylällä, ja myös siihen on Pilkanmaassa panostettu", kertoo valintatoimikunnan sihteeri ja Kymenlaakson Kylät ry:n toiminnanjohtaja Elina Seppänen.

Esitys

Valintatoimikunta päätyi yksimielisesti tekemään alla olevan esityksen Kymenlaakson liiton maakuntahallitukselle, joka vahvistaisi valinnat kokouksessaan ma 22.4.2024.
-    Kymenlaakson Vuoden kylä 2024: Pilkanmaa, Kouvola
-    Kylätoiminnan tiennäyttäjä: Esa Ojanen, Pilkanmaa, Kouvola
-    Maaseututoimija: Risto Rahkonen, Virojoki, Virolahti
Aiemmin sovitun ja toimitun mukaisesti Kymenlaakson liitto myöntää Kymenlaakson vuoden kylälle 1 500 euron palkintorahan. Palkitsemiset on alustavasti sovittu Avoimet Kylät -päiväksi lauantaille 8.6.2024.

Vuoden kylä on valittu Kymenlaaksossa 90-luvun alusta alkaen.

Lue myös valintojen perusteet TÄÄLTÄ.


| Pia Hurtta | Ajankohtaista