Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Vt15 perusparantaminen on saamassa vihdoin rahoituksen

Hallitus tulee syksyn kehysriihessä esittämään 122 miljoonaa euroa valtatielle 15 Kotkan ja Kouvolan välisen tieosuuden kehittämiseksi. Näin totesi liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne X-palvelussa 30.5.2024. Kymenlaakson toimijat ovat vuosia ajaneet yhdessä tien suunnittelun ja rahoituksen tärkeyttä päättäjille. Valtatie 15 tiesuunnitelma sai hyväksymispäätöksen 14.3.2024 Liikenne ja viestintävirasto Traficomissa. Päätös tarkoittaa, että valtatie 15 suunnitteluprosessi on valmis. Käytännössä hanke on siis valmiudessa aloitettavaksi rahoituksen varmistuttua. 

Viesti otettu vastaan suurella ilolla

"Vuosia valmisteltu ja epävarmuudessa elänyt hanke on vihdoin saamassa rahoituksen. Tällä on valtava merkitys maakunnan elinvoimalle ja koko itäisen Suomen viennille ja huoltovarmuudelle!" iloitsee maakuntajohtaja Jaakko Mikkola. 
Hankkeen toteutukseen liittyy tiiviisti liiton eilen 30.5. uutisoima Suomen aikomus esittää E16-tien jatkamista Suomen puolelle Euroopan talouskomission tieliikenteen työryhmälle. Vt15 välillä Kouvola - Kotka, Mussalon satama, olisi esityksessä E16 itäisin osa. 

Lopulliset päätökset hallitus tekee kehysriihessään syksyllä.


| Pia Hurtta | Ajankohtaista