Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Satakunnan satoa

Kaakkois-Suomen maakuntaliitot eli Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan liitot, Hämeen ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukset, korkeakoulut, yrittäjät ja muita hanketoimijoita suuntasivat eräänä lokakuun sateisena maanantai-iltapäivänä Satakuntaan. Matkan tarkoituksena oli tutustua paikan päällä, miten vihreä siirtymä on saatu vauhtiin, ja miten eri rahoitusohjelmilla ja esim. maankäytön suunnittelulla on tuettu siirtymää. XAMK, LUT ja maakuntien liitot kertoivat vastavuoroisesti satakuntalaisille Kaakkois-Suomen panostuksista.  

Yrityslähtöisyys ja yritysten sitoutuminen, liikenteen ja teollisuuden sähköistyminen, laaja korkeakouluyhteistyö ja vetytalouden mahdollisuudet nousivat monessa puheenvuorossa esiin. Satakunnassa ja Kaakkois-Suomessa on hanketoimintaa samojen teemojen ympärillä -tässä on varmasti tiiviimmän ylimaakunnallisen yhteistyön paikka.

Ohjelmassa oli hienojen esitysten lisäksi tiistaina auringonpaisteisen paluumatkan vierailu rakenteilla olevaan P2X Solutions  -ratkaisuun Harjavallassa. Päätöskahvit juotiin rakennustyömaavierailun jälkeen matkaa osin rahoittaneen Vauhtia oikeudenmukaiseen siirtymään Kymenlaaksossa - Boost up JTF –hankkeen kustantamana Emil Cedercreutzin museon kahvilassa, jonka edustalla saatiin myös ryhmäkuva.  

Mukanaolijat totesivat, että aktiivista vuoropuhelua toimijoiden kesken tarvitaan yhä enemmän nyt, kun rahoitusohjelmien ’viidakko’ on melkoisen suuri. Kaikki tuntuivat olevan samaa mieltä myös siitä, että kasvokkain tapaamiset ovat yhä nykypäivänäkin todella tarpeellisia. Lienee tarpeellista myös vastavuoroisuus, joten sopivaa vastavierailuajankohtaa voidaan alkaa suunnitella.

 

 

 

 

 

 

 

 


| Pia Hurtta | Ajankohtaista