Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Tavoitteena hiilineutraali Kymenlaakso-esite luettavissa nyt

 

 

Kymenlaaksolla on tavoitteena olla hiilineutraali maakunta. Tällä tarkoitetaan tilannetta, jossa maakunnan vuotuiset kasvihuonekaasupäästöt ovat enintään yhtä suuret kuin hiilinielut.

Maakunnan päättäjät hyväksyivät 2019 Hiilineutraali Kymenlaakso tiekartan, johon on kirjattu tärkeimmät toimenpiteet tavoitteen saavuttamiseksi. Kymenlaakso kuuluu myös HINKU-verkostoon.

Kymenlaakso on kierto- ja biotalousratkaisujen edelläkävijä. Maakunnassa on erityisen vahvaa metsä- ja paperiteollisuuden sekä jäte- ja kierrätysalan bio- ja kiertotalousosaamista. Kymenlaakson uusiutuvan energian osuus on 65 %. Tästä suurin osa on metsäteollisuuden sivuvirtoja ja muita puupohjaisia polttoaineita. Lisäksi maakunnassa tuotetaan vesivoimaa ja biokaasua. Kymenlaakso on lisäksi Suomen parasta aluetta maalämmön potentiaalin kannalta. Myös aurinkoenergian osuus kasvaa jatkuvasti.

Kymenlaaksossa on tiedostettu myös asennekasvatuksen tärkeys. Yhteistyö tulosten saavuttamiseksi eri toimijoiden välillä on keskeisessä roolissa.

Lue muista Kymenlaakson kannalta tärkeistä toimenpiteistä, kuten henkilöliikenteen kehittämisen tarpeista ilmastoystävällisempään suuntaan sekä hiilinielujen osuuden kasvattamisesta tästä.

Hiilineutraalius ei tarkoita pelkästään velvoitteita ja luopumista! Se tarjoaa myös uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia ja tilaisuuden erottua edelläkävijänä myös kansainvälisesti.

Mennään yhdessä kohti hiilineutraalia Kymenlaaksoa!

 

Lisätietoja:

Ympäristösuunnittelija Anna-Riikka Karhunen, p. 044 747 8503, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

#hiilineutraaliKymenlaakso

Lisää aiheestä voit lukea täältä!


| Pia Hurtta | Ajankohtaista