Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Tule mukaan Kaakkois-Suomen kestävän liikkumisen sidosryhmäyhteistyöhön

 

Etelä-Karjalan liitto ja Kymenlaakson liitto ovat käynnistäneet Kaakkois-Suomen kestävän liikkumisen suunnitelman laatimisen. Suunnitelma kattaa kaikki kestävän kehityksen osa-alueet: ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen. Suunnitelmassa käsitellään sekä henkilö- että tavaraliikennettä.

Työn sidosryhmäosuus käynnistyi 27.4. pidetyllä sidosryhmätapaamisella. Tapaamiseen osallistui mm. kaupunkien, kuntien, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja alueen suurimpien yleisötapahtumien edustajia. Osallistujat esittivät näkemyksiään hyvästä sidosryhmätyöskentelystä; he korostivat mm. erilaisten näkökulmien huomioimista ja kannustavaa ilmapiiriä ajatusten vaihtamiselle. Sidosryhmät painottivat, että suunnitelma tulee viedä käytäntöön, eikä se saa jäädä turhaksi pöytälaatikkoraportiksi: kestävä liikkuminen on tärkeä asia, jota on syytä edistää.

Kestävän liikkumisen suunnitelman laadinnassa iso paino on osallistavalla sidosryhmätyöskentelyllä. Kuluvan vuoden aikana pidetään viisi työpajaa, joista neljä järjestetään etätyöpajoina. Työpajoja edeltävät sähköiset kyselyt. Kyselyt luovat pohjan työpajatyöskentelylle ja niillä varmistetaan myös sellaisten sidosryhmien näkemysten huomioiminen, jotka eivät pysty osallistumaan työpajoihin.

Haastavaksi kestävän liikkumisen suunnitelman valmistelun tekee Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen takia radikaalisti muuttunut geopoliittinen tilanne. Suomen osalta tilanteen vaikutukset ovat kohdistuneet erityisen negatiivisesti Kaakkois-Suomeen: esimerkiksi rajan ylittävä tavaraliikenne on pysähtynyt ja matkailuelinkeinolla tulee olemaan suuria haasteita. Muuttuneen tilanteen takia maakuntaliitot ja ELY-keskus käynnistävät myös liikennestrategioiden päivittämisen.

Jos et ole ollut vielä mukana sidosryhmäyhteistyössä, voit laittaa viestin ja ilmoittautua mukaan: projektipäällikkö Petteri Nisula, Sweco, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson liittojen yhteyshenkilöt:

liikenneasiantuntija Sonja Tynkkynen, Etelä-Karjalan liitto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
maakuntasuunnittelija Ville Räty, Kymenlaakson liitto, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


| Ville Räty | Ajankohtaista