Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Työmatkaliikenne Uudenmaan ja Kymenlaakson välillä sallittu rajoituksista huolimatta

Hallitus on päättänyt rajoittaa Uudenmaan ja muiden maakuntien välistä liikennettä 27. maaliskuuta alkaen. Rajoitukset ovat voimassa 19. huhtikuuta 2020 asti. Uusien liikkumisrajoitusten tarkoituksena on estää koronavirustartuntoja sekä hidastaa epidemian leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen. Kymenlaakson kannalta on keskeistä, että työmatka-, rahti- ja tavaraliikenne on maakuntien välillä yhä sallittua.

Käytännössä rajoitukset koskevat kaikkea tarpeetonta liikkumista. Poliisi valvoo liikkumisrajoitusten noudattamista ja voi pyytää henkilöä selvittämään liikkumisensa syy ja päämäärä. Selvityksen voi antaa suullisesti tai kirjallisesti.

Työn puolesta Kymenlaakson ja Uudenmaan välillä pendelöi n. 4600 henkilöä. Lähde: Pendelöintitilasto.

Julkiseen liikenteeseen ei tämän vuoksi tule rajoituksia, vaan töihin on tarvittaessa päästävä junalla ja linja-autolla, linjasi Työministeri Timo Harakka hallituksen tiedotustilaisuudessa 25.3.2020.

Julkinen liikenne on kuitenkin vähentynyt ja mahdollisten vuorojen muutoksia kannattaa seurata suoraan aikataulusivuilta tai matkakeskuksista. Käytännön vaikutuksista kerrotaan myös bussi-, juna-, metro- ja raitioliikenteen asemilla ja terminaaleissa sekä junien ja bussien valotauluissa ja kuulutuksissa.

Hallitus antoi liikkumisrajoituksia koskevan valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnan käsiteltäväksi 25. maaliskuuta.
Rajoituksesta voit lukea lisää tästä VN:n sivuilta.


| Pia Hurtta | Ajankohtaista