Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Jaa artikkeli

Uusia tuulia – Haastattelussa Kymenlaakson liiton tuore rahoitusasiantuntija Kirsi Tallinen

Liiton uusi rahoitusasiantuntija Kirsi Tallinen pendelöi Kouvolan toimistolle Inkeroisista. Hän on asunut ja työskennellyt Kymenlaakson alueella usean vuoden ajan, joten maakunnan toiminta on hänelle entuudestaan tuttua. Ennen liittoa Tallinen työskenteli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Metsä, ympäristö ja energia -vahvuusalalla tutkimuspäällikkönä, ja tästä johtuen hänellä on hakijana monen vuoden kokemus liiton myöntämästä hankerahoituksesta sekä yhteistyöstä liiton henkilökunnan kanssa.

”Nyt pääsen tutustumaan siihen, millaiselta työ tällä toisella puolella näyttää. Liitossa toimitaan maakunnan kehityksen kärjessä, eli pääsen ensimmäisten joukossa näkemään, mitä alueen kehitystyössä tapahtuu ja mihin suuntaan olemme seuraavaksi menossa”, elokuun alkupuolella liitossa aloittanut Tallinen kuvailee.

Tallinen toivoo, että hänellä olisi liiton toiminnalle paljon annettavaa. Hän tuntee tämän alueen, aluekehityksen tavoitteet ja pystyy hahmottamaan, millainen toiminta Kymenlaaksossa on jo vahvaa ja millaista toimintaa alueella pitäisi pyrkiä kehittämään. Tallinen ennustaa, että työnsarkaa tulee riittämään.

Kirsi Tallinen

”Yleisesti aluekehityksen suhteen on paljon tehtävää ihan kaikkialla. Toivottavasti saamme omalta osaltamme vietyä sitä oikeaan suuntaan jakamalla EU:lta ja valtiolta saatuja varoja niitä tarvitseville kohteille”, Tallinen toteaa.

Näiden ensimmäisten viikkojen aikana Tallinen on tutustunut tarkemmin rahoituspuolen toimintaan ja lainsäädäntöön sekä päässyt osaksi EAKR-hankehakemuksia arvioivaa tiimiä. Myös syksyllä työ tulee jatkumaan hankehakemuksia arvioiden. Pöydälleen päätyvien hakemusten joukossa Tallinen toivoisi näkevänsä hankkeita, joissa osataan huomioida suurempi kuva.

”Haluaisin nähdä sellaisia hankehakemuksia, joissa pyritään kehittämään Kymenlaakson toimintaympäristöä kokonaisuutena. Alustoja tulisi kehittää niin, että mahdollisimman moni toimija tulisi siitä hyötymään”, kiteyttää Tallinen.


| Ajankohtaista