Maakunnan kehityksen kärjessä

Ajankohtaista Hiilineutraali Kymenlaakso

     

ajankohtaista

Ehdota Kymenlaakson parasta ympäristötekoa vuonna 2020

Kymenlaaksossa tehdään jatkuvasti paljon erinomaista työtä ympäristön, luonnon ja ilmaston hyväksi. Nyt on aika saada nämä hyvät esimerkit näkyviin. Ehdota siis Kymenlaakson vuoden 2020 parasta ympäristötekoa!

Palkittava teko voi liittyä esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillintään, kiertotalouteen, luonnon monimuotoisuuteen, ympäristökasvatukseen tai ympäristön tilan parantamiseen.

Palkinto on kunniakirjatyyppinen. Palkinnon saaja voi olla yritys, kunta, kaupunki, seurakunta, yksityishenkilö, yhdistys, tai muu julkisyhteisö.

Ehdotuksia voi jättää 2.-30.11.2020 välisenä aikana, ja voittajan valitsee Kymenlaakson ympäristöpoliittinen neuvottelukunta joulukuun 2020 aikana.

Jätä oma ehdotuksesi Kymenlaakson parhaasta ympäristöteosta v. 2020 täällä.

 Älykkään erikoistumisen strategian työpajat 23.9., 29.10. ja 18.11.2020

Älykkään erikoistumisen strategian (ÄES) ja skenaarioiden päivittämisellä valmistaudutaan myöhemmin syksyllä käynnistettävään Kymenlaakson maakuntaohjelman päivitystyöhön. Tulevalla rakennerahastokaudella 2021-2027 älykkään erikoistumisen strategian valinnoilla on entistä merkittävämpi rooli maakunnan EAKR-rahoituksen suuntaamisessa. Nykyisen strategian kärjet ovat biotalous, digitalisaatio ja logistiikka.
Lisätietoa ja ilmoittautuminen työpajoihin

Ympäristökasvatus-kyselyt lapsille ja nuorille sekä heidän kanssaan työskenteleville aikuisille

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa Kymenlaakson luonto- ja ympäristökasvatukseen! Kymenlaakson ympäristökasvatuksen tilannetta kartoitetaan kahdella kyselyllä, joista toinen on suunnattu lapsille ja nuorille ja toinen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville tai muutoin toimiville aikuisille. Kyselyjen ja työpajan tuloksia käytetään Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategian päivityksen pohjana.
Kyselylinkit ja työpajan esitykset sekä tulokset

hiilineutraali kymenlaakso -uutiskirjeet

Hiilineutraali Kymenlaakso -uutiskirje 1/2020

e-max.it: your social media marketing partner