Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kymenlaakson ampumarataverkosto

Kymenlaaksossa on monipuolinen ja hyvin saavutettavissa oleva ampumarataverkosto. Maakunnassa on arvioilta reilu 10 000 ampuma-aseharrastajaa. Alueella on 50 toiminnassa olevaa ampumarataa. Lisäksi Kouvolan Yrtinkankaalle on rakenteilla kansallisen tason kilparata ja haulikkoammuntaan keskittyvä kansainvälisen tason metsästysurheilukeskus. Ampumaradat ovat tärkeä osa ampumaharrastusta ja reserviläistoimintaa. Ampumaratoja käytetään mm. lakisääteisten ampumakokeiden suorittamiseen sekä harjoitteluun, aseiden kohdistamiseen ja kilpailuihin. Ampumaradat ovat oleellinen osa myös Puolustusvoimien ja poliisin toimintaa.

Kymenlaakson ampumarataverkoston kehittämissuunnitelma

Ampumaratalain mukaan maakunnan liiton tulee laatia ja pitää ajantasalla kehittämissuunnitelmaa, jossa esitetään arvio maakunnallisten ampumaurheilukeskusten sekä muiden ampumaratojen riittävästä määrästä ja niiden sijoitustarpeesta maakunnassa. Toisaalta kehittämissuunnitelmalla on rooli myös ampumaratojen haitallisten vaikutusten, kuten melun ja maaperän pilaantumisen ehkäisyssä.

Kymenlaakson ampumarataverkoston kehittämissuunnitelmaa jatkokehittävät ja sitä toteuttavat ampumaharrastajat yhteistyössä muiden sidosryhmien kanssa.

Kymenlaakson ampumarataverkoston kehittämissuunnitelma laaditaan yhteistyössä ampumaharrastajien, viranomaisten ja muiden sidosryhmien kesken. Ampumarataverkoston kehittämissuunnitelman päivitys aloitettiin marraskuussa 2021 ja hyväksyttiin Kymenlaakson maakuntahallituksessa 16.5.2022.

Kymenlaakson ampumarataverkoston kehittämissuunnitelman ehdotus oli nähtävillä huhtikuussa 2022 ja siitä annetut lausunnot ja palautteet sekä niiden vaikutukset kehittämissuunnitelmaan sekä maakuntahallituksen hyväksymä Kymenlaakson ampurataverkoston kehittämissuunnitelma 2022 on luettavissa alla olevista PDF dokumenteista.

 {cwattachments}

Kymenlaakson ampumarataverkoston tilannekuva

Kymenlaakson liitto ylläpitää tilannekuvaa Kymenlaakson ampumarataverkostosta.

Kymenlaakson ampumaradat

Kymenlaakson ampumaradat

Kymenlaakson ampumarataverkoston tilannekuvapalvelu. Päivittyvä aineisto.

Siirry palveluun

Mikäli haluat päivittää hallitsemasi ampumaradan tietoja, voit tehdä sen tällä lomakkeella (linkki avautuu uuteen ikkunaan) tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Jaa artikkeli

Päivitetty 17 touko 2022

Lisätietoja

Ronkanen Elina
Maakuntasuunnittelija
+358 44 747 8511
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Paikkatietohallinto, tietopalvelu, osallistaminen ja viestintä, virkistys ja tekninen huolto