Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Liikenne

Maakunnan liitto vastaa maakunnan liikennejärjestelmäsuunnitelman suunnitteluprosessin käynnistämisestä, siihen liittyvän yhteistyön johtamisesta ja liikennesuunnittelun yhteensovittamisesta maakunnan muun suunnittelun kanssa.

Liikennejärjestelmäsuunnittelu

Liikennejärjestelmällä tarkoitetaan kokonaisuutta, joka muodostuu liikenneväylistä, henkilö- ja tavaraliikenteestä sekä liikennettä ohjaavista järjestelmistä. Kymenlaakson liikennejärjestelmätyötä koordinoidaan eri työryhmissä sekä maakunta- että seututasolla.

Lue lisää

Liikennestrategiat

Edunvalvonnan kannalta tärkeässä roolissa ovat alueella laaditut liikennestrategiat, joissa arvioidaan alueen tärkeimmät kehittämistarpeet ja kuvataan liikennejärjestelmätyön tavoitteet. Liikennestrategioissa kuvataan myös maakuntien tavoitteita osana valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman linjauksia.

Lue lisää

Liikenne 12

Suomen ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma (Liikenne 12) valmistellaan vuosille 2021-2032. Sen yhteydessä valtio kehittää myös uutta yhteistyömallia valtakunnallisen ja alueellisen tason välille. Liikenne 12 -suunnitelman valmisteluun ja toteutukseen voit tutustua hankkeen kotisivuilla. Linkki avautuu uuteen ikkunaan.

Lue lisää

Liikennehankkeet

Liikennehankkeet sivuille on koottu tietoa hankkeista, joissa Kymenlaakson liitto mukana tai osallisena. Sivuilla on myös linkit Kymenlaakson liikenneinvestoinneista kertoviin palveluihin.

Lue lisää

Liikenneselvitykset

Liikenneselvityksiä sivulle on koottu Kymenlaakson liikennettä koskevia selvityksiä.

Lue lisää

Jaa artikkeli

Päivitetty 11 tammikuu 2024

Lisätietoja

Hering Frank 
Suunnittelujohtaja
+358 50 308 7290
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maakuntakaavoitus, liikennejärjestelmä, kansainväliset yhteydet, edunvalvonta, vastuualueen johtaja