Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Maakuntakaava 2040

Kymenlaakson maakuntakaava 2040 luo edellytykset hyvälle elinympäristölle ja sitä kautta vahvistaa maakunnan kilpailukykyä.

Maakuntakaavalla kehitetään sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta vastuullista yhdyskuntarakennetta sekä tuetaan luonnonvarojen kestävää käyttöä ja yhdyskuntarakenteen ekotehokkuutta. Kymenlaakson maakuntakaava 2040 on entistä strategisempi ja selkeämpi kokonaisuus, joka on myös digitaalisesti hyödynnettävissä.

Kymenlaakson maakuntavaltuusto on hyväksynyt Kymenlaakson maakuntakaavan 2040 kokouksessaan 15.6.2020 ja maakuntakaava 2040 on tullut lainvoimaiseksi. Voimaan tultuaan Kymenlaakson maakuntakaava 2040 kumosi kaikki kaava-alueen aiempien maakuntakaavojen kaavamerkinnät ja niihin liittyvät suunnittelumääräykset.

Kaava-asiakirjat

Maakuntakaava 2040 koostuu kaavakartasta, kaavamerkinnät ja -määräykset asiakirjasta sekä kaavaselostuksesta. Lisäksi sivuilta on linkki maakuntakaavan karttapalveluun ja kaavan vaikutusten arviointiin.

Selvitykset

Maakuntakaavan tulee perustua riittäviin tutkimuksiin ja selvityksiin. Maakuntakaavan lähtötiedot ja selvitykset ovat perusteena kaavassa esitettävien aluevarausten tarpeellisuuden ja lainmukaisuuden arvioinnille.

Maakuntakaava 2040 -video

Videon avulla pääset tutustumaan maakuntakaavoitukseen ja Kymenlaakson maakuntakaavaan 2040. Video avautuu uuteen ikkunaan. Video ei ole tekstitetty.

Jaa artikkeli

Päivitetty 03 huhtikuu 2024

Lisätietoja

Hering Frank 
Suunnittelujohtaja
+358 50 308 7290
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maakuntakaavoitus, liikennejärjestelmä, kansainväliset yhteydet, edunvalvonta, vastuualueen johtaja