Maakunnan kehityksen kärjessä

Fennoskandian vihreä vyöhyke

fennoskandian vihreä vyöhyke kaakkois-suomessa

Luonto jatkuu yli rajojen.  Fennoskandian vihreä vyöhyke on rajat ylittävää yhteistyötä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

AJANKOHTAISTA

Tervetuloa Kaakkois-Suomen Fennoskandian Vihreän Vyöhykkeen seminaariin! Tilaisuus on suunnattu kaikille tahoille, jotka haluavat edistää ja turvata luonnon monimuotoisuutta ja luontomatkailua Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueella. Tilaisuus on maksuton.

OHJELMA:

klo 9:00-9:30        Kahvit

9:30-9:40        
Avaussanat,
Fennoskandian Vihreän Vyöhykkeen Kaakkois-Suomen työryhmän pj, ympäristösuunnittelija Anna-Riikka Karhunen, Kymenlaakson Liitto

klo 9:40-10:00     
Mikä on Fennoskandian Vihreä Vyöhyke?
biodiversiteettiasiantuntija Riku Lumiaro, Suomen Ympäristökeskus

klo 10:00-11:00        
Miten Fennoskandian Vihreää Vyöhykettä toteutetaan Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa? Entä miten eri tahot voivat osallistua toimintaan?
Metsähallitus, Etelä-Karjalan liitto, Etelä-Savon maakuntaliitto, Kymenlaakson Liitto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Etelä-Savon ELY-keskus

klo 11:00-11:30     
Miten Kaakkois-Suomi-Venäjä -CBC-ohjelma edistää Fennoskandian vihreää vyöhykettä?
Sonja Miettinen ja Taina Rautiainen, CBC-ohjelman hallintoviranomainen

klo 11:30-12:30   
 Lounas (omakustanteinen)

klo 12:30-13:30     
Vihreää Vyöhykettä edistävät projektit esittäytyvät
RiverGo-, Saimaa Geopark-, Green Belt Connecting People-, VisitVuoksi-, Retkelle Repovedelle-, SustainPro ja Luontomatkailun Vauhtiratas -projektit
        
klo 13:30-13:40    Yhteenveto ja seuraavat askeleet Kaakkois-Suomen Fennoskandian Vihreän Vyöhykkeen toteuttamisessa

klo 13:40-15:00     Tutustuminen Imatran taimen-kaupunkipuroon ja mahdollisesti virtavesikunnostuskohteeseen Vuoksella

ILMOITTAUDU SEMINAARIIN 17.5.2019 MENNESSÄ TÄSTÄ

OHJELMA PDF-MUODOSSA

TAUSTAA

Vyöhyke on osa Euroopan vihreää vyöhykettä, ja se koostuu luontoalueista Suomen, Venäjän ja Norjan rajaseuduilla. Kaakkois-Suomessa Fennoskandian Vihreällä Vyöhykkeellä korostuvat erityisesti vesistöt eli "sininen vyöhyke" ja luontomatkailu. Vihreä vyöhyke on Euroopan tärkeimpiä ekologisia käytäviä, joka mm. auttaa lajeja sopeutumaan ilmastonmuutokseen. Kolmikantainen yhteistyö Suomen, Venäjän ja Norjan välillä vihreän vyöhykkeen kehittämiseksi perustuu vuonna 2010 allekirjoitettuun yhteisymmärryspöytäkirjaan.Fennoskandian vihreän vyöhykkeen yhteistyön tavoitteena on mm.


-    Turvata luonnon monimuotoisuutta
-    Kehittää alueen elinkeinoja, kuten luontomatkailua, ja sosiaalista hyvinvointia perustuen alueen ainutlaatuiseen luontoon, geologiseen  monimuotoisuuteen sekä kulttuuriperintöön
-    Edistää ympäristöllistä kestävyyttä alueidenkäytön suunnittelussa ja aluekehittämisen koordinoinnissa
-    Lisätä ympäristötietoisuutta ja osallistumista kaikilla tasoilla

Suomessa vihreää vyöhykettä edistää valtakunnallisten ja alueellisten toimijoiden verkosto sekä ympäristöministeriön nimittämä kansallinen vihreän vyöhykkeen työryhmä. Työryhmän puheenjohtajana toimii Metsähallitus. Kaakkois-Suomen Fennoskandian Vihreän Vyöhykkeen työryhmän jäseniä ovat Kymenlaakson liitto, Etelä-Karjalan liitto, Etelä-Savon liitto, Metsähallitus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Etelä-Savon ELY-keskus. Ryhmän puheenjohtajana toimii Kymenlaakson Liitto.

Lisätietoja: 

ympäristösuunnittelija Anna-Riikka Karhunen, Kymenlaakson Liitto p. 044 747 8503, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
ympäristöpäällikkö Sanna Poutamo, Etelä-Savon maakuntaliitto, p. 040 724 9618, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
ympäristöpäällikkö Matti Vaittinen, Etelä-Karjalan liitto, p. 040 139 0173, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
kehityspäällikkö Mikko Tiira, Metsähallitus, p. 020 639 4689, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
luonnonsuojelubiologi Tuula Tanska, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, p. 0295 029 291, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Fennoskandian vihreän vyöhykkeen kansalliset sivut, ympäristöministeriö

Copyright: SuomiDesign

e-max.it: your social media marketing partner