Maakunnan kehityksen kärjessä

Kymenlaakson ympäristökasvatusverkosto KYY

AJANKOHTAISTA

Vastaa ympäristökasvatus-kyselyihin

KYY kartoittaa kaikkien Kymenlaaksossa lasten ja nuorten kanssa toimivien henkilöiden näkemyksiä siitä, millaista tukea ja toimintaa tarvitaan, jotta lasten ja nuorten ympäristökasvatus tavoittaisi yhä useamman. Vastaathan kyselyyn 7.10.2020 mennessä.

Lisäksi KYY-verkosto kartoittaa lasten ja nuorten näkemyksiä luonnosta ja ympäristöstä.
Nuoret voivat vastata kyselyyn itsenäisesti tai luokkana, ja nuoremmat lapset voivat vastata esim. ryhmänä yhdessä päiväkodissa tai koulussa. Lasten ja nuorten kyselyyn toivotaan vastauksia 20.11.2020 mennessä

Kaikki vastaukset ovat arvokkaita, sillä kyselyn ja työpajan tuloksia hyödynnetään Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategian päivityksessä.

Ilmoittaudu Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategian päivitys -työpajaan 14.10.2020

Tervetuloa kaikille avoimeen Kymenlaakson ympäristökasvatus-työpajaan!

Työpajan tavoitteena on pohtia, millaista ympäristö-, luonto- ja ilmastoasioihin liittyvää neuvontaa, koulutusta tai tietoa Kymenlaakson lapset ja nuoret sekä aikuiset, yritykset ja muut organisaatiot tarvitsevat? Miten ympäristökasvatus, koulutus ja neuvonta tukee parhaiten sitä, että ilmasto- ja ympäristötavoitteet näkyvät käytännön toimenpiteinä?

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Lämpimästi tervetuloa!

Kysely: Kymenlaakson asukkailla ja työpaikoilla hyvää ympäristöosaamista, lisätietoa tarvitaan kestävästä kulutuksesta

KYY-verkosto selvitti yhteistyössä Kymenlaakson liiton ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kanssa toukokuussa 2020, millaista ympäristö- ja ilmastoasioihin liittyvää neuvontaa, koulutusta tai tietoa Kymenlaakson asukkaat, yritykset ja muut organisaatiot tarvitsevat.

Tulosten mukaan työpaikoilla ja asukkailla on riittävästi osaamista ympäristömyönteisen arjen toteuttamiseen. Ympäristöosaaminen ja -tietoisuus ovat myös johtaneet käytännön toimenpiteisiin ja muutoksiin. Lisää tietoa kaivataan erityisesti kestävästä kuluttamisesta sekä työpaikkojen järjestelmällisestä toiminnasta ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään maakuntahallituksen v. 2011 hyväksymän Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategian päivityksessä.

Tutustu kyselyn tuloksiin

Joko tunnet Kymenlaakson ympäristökasvatusverkosto KYY:n?

Haluatko edistää ympäristövastuullisuutta ja luontoarvoja? Ovatko luonto- ja ympäristöelämykset työssäsi tärkeitä? Kymenlaakson ympäristökasvatusverkosto KYY toimii juuri näiden päämäärien puolesta, tule mukaan vaikuttamaan!

Kymenlaakson ympäristökasvatus (KYY) on  alueellinen ympäristökasvatusverkosto. Verkoston tavoitteena on lisätä ja kehittää maakunnan lasten ja nuorten ympäristökasvatusta hyödyntäen alueen toimijoiden yhteistyötä. Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategian edistäminen käytännössä on yksi toiminnan päätavoite. KYY:n puheenjohtajana toimii vuonna 2020 Kouvolan kaupunki. Mukana kaikille tahoille avoimen verkoston toiminnassa ovat mm. Kymenlaakson liitto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, kaupungit ja kunnat, luontokoulu Haili ja ympäristökoulu Regina, Kymenlaakson Jäte Oy ja muita alueen toimijoita ja järjestöjä.

Kymenlaakson ympäristökasvatusverkosto kokoontuu 2-4 kertaa vuodessa. Jokainen taho osallistuu toimintaan omien resurssiensa puitteissa.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

 

Attachments:
Download this file (Kymenlaakson_ympkasv_strategia.pdf)Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategia 2012-2020[Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategia]629 kB
e-max.it: your social media marketing partner