Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Ajankohtaista ympäristökasvatusverkostossa

Ympäristökasvatuskyselyt, syksy 2020

KYY kartoitti kaikkien Kymenlaaksossa lasten ja nuorten kanssa toimivien henkilöiden näkemyksiä siitä, millaista tukea ja toimintaa tarvitaan, jotta lasten ja nuorten ympäristökasvatus tavoittaisi yhä useamman.

KYY-verkosto kartoitti lasten ja nuorten näkemyksiä luonnosta ja ympäristöstä. Nuoret vastasivat kyselyyn joko itsenäisesti tai luokkana, ja nuoremmat lapset vastasivat esim. ryhmänä yhdessä päiväkodissa tai koulussa.

Kyselyiden tulokset alla. Raportit (PDF) avautuvat uuteen ikkunaan.

Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategian päivitys -työpaja 14.10.2020

Työpajan tavoitteena oli pohtia, millaista ympäristö-, luonto- ja ilmastoasioihin liittyvää neuvontaa, koulutusta tai tietoa Kymenlaakson lapset ja nuoret sekä aikuiset, yritykset ja muut organisaatiot tarvitsevat? Miten ympäristökasvatus, koulutus ja neuvonta tukee parhaiten sitä, että ilmasto- ja ympäristötavoitteet näkyvät käytännön toimenpiteinä?

{cwattachments}

Maakunnan asukkaille, yrityksille ja organisaatioille suunnattu kysely, toukokuu 2020

KYY-verkosto selvitti yhteistyössä Kymenlaakson liiton ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kanssa toukokuussa 2020, millaista ympäristö- ja ilmastoasioihin liittyvää neuvontaa, koulutusta tai tietoa Kymenlaakson asukkaat, yritykset ja muut organisaatiot tarvitsevat. Kyselyssä selvitettiin myös, millainen tieto ja neuvonta tukevat parhaiten sitä, että ilmasto- ja ympäristötavoitteet näkyvät käytännön toimenpiteinä töissä ja arkielämässä. Kyselyyn vastasi yhteensä 72 henkilöä.

Tulosten mukaan työpaikoilla ja asukkailla on riittävästi osaamista ympäristömyönteisen arjen toteuttamiseen. Ympäristöosaaminen ja -tietoisuus ovat myös johtaneet käytännön toimenpiteisiin ja muutoksiin. Lisää tietoa kaivataan erityisesti kestävästä kuluttamisesta sekä työpaikkojen järjestelmällisestä toiminnasta ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi.

Kyselyn oli suunnattu kaikille Kymenlaakson asukkaille ja yrityksille sekä muille organisaatioille. Lapsille ja nuorille sekä heidän parissaan työskenteleville lähetetään erillinen kysely syksyllä 2020, jolloin myös järjestetään aiheeseen liittyviä työpajoja. Kyselyn tuloksia hyödynnetään maakuntahallituksen v. 2011 hyväksymän Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategian päivityksessä.

Asiakirjat

KYY-verkosto toteutti yhteistyössä Kymenlaakson liiton ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kanssa kyselyn toukokuussa 2020. Kyselyssä maakunnan asukkailta, yrityksiltä ja organisaatioilta kysyttiin millaista ympäristö- ja ilmastoasioihin liittyvää neuvontaa, koulutusta tai tietoa tarvitaan.

Avaa asiakirja

Jaa artikkeli

Päivitetty 22 lokakuu 2021

Lisätietoja

Leino Kaisa
Ympäristösuunnittelija
Tel: +358 44 747 8518
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus, kestävä kehitys, luonnonvarat, vesistöt, kansainvälinen ympäristö- ja ilmastotyö, ympäristöpoliittinen neuvottelukunta