Jaa artikkeli

Päivitetty 22.10.2021

Ajankohtaista

QGasSP hankkeessa kehitetään työkalua maankäyttösuunnitelmien kasvihuonekaasupäästöjen arviointiin

Kymenlaakson liitto on mukana ESPON-verkoston rahoittamassa Quantitative Greenhous Gas Impact Assessment Method for Spatial Planning Policy (QGasSP) -hankkeessa yhtenä neljästä sidosryhmäkumppanista Irlannin, Skotlannin ja Pohjois-Irlannin kanssa. Hankkeessa kehitettävää kasvihuonekaasupäästöjen arviointiin käytettävää työkalua pilotoidaan kullakin alueella. Kymenlaakson pilotissa keskitytään liikenteen kasvihuonekaasupäästöihin. Hankeen kestoaika on 2020-2021.

Lue lisää hankkeen englanninkielisiltä sivuilta: https://www.espon.eu/QGasSP (sivut avautuva uuteen ikkunaan)

Ehdota Kymenlaakson parasta ympäristötekoa vuonna 2020

Kymenlaaksossa tehdään jatkuvasti paljon erinomaista työtä ympäristön, luonnon ja ilmaston hyväksi. Nyt on aika saada nämä hyvät esimerkit näkyviin. Ehdota siis Kymenlaakson vuoden 2020 parasta ympäristötekoa!

Palkittava teko voi liittyä esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillintään, kiertotalouteen, luonnon monimuotoisuuteen, ympäristökasvatukseen tai ympäristön tilan parantamiseen.

Palkinto on kunniakirjatyyppinen. Palkinnon saaja voi olla yritys, kunta, kaupunki, seurakunta, yksityishenkilö, yhdistys, tai muu julkisyhteisö.

Ehdotuksia voi jättää 2.-30.11.2020 välisenä aikana, ja voittajan valitsee Kymenlaakson ympäristöpoliittinen neuvottelukunta joulukuun 2020 aikana.

Katso vuoden 2020 paras ympäristöteko ehdokkaat täältä.

Älykkään erikoistumisen strategian työpajat 23.9., 29.10. ja 18.11.2020

Älykkään erikoistumisen strategian (ÄES) ja skenaarioiden päivittämisellä valmistaudutaan myöhemmin syksyllä käynnistettävään Kymenlaakson maakuntaohjelman päivitystyöhön. Tulevalla rakennerahastokaudella 2021-2027 älykkään erikoistumisen strategian valinnoilla on entistä merkittävämpi rooli maakunnan EAKR-rahoituksen suuntaamisessa. Nykyisen strategian kärjet ovat biotalous, digitalisaatio ja logistiikka.

Ympäristökasvatus-kyselyt lapsille ja nuorille sekä heidän kanssaan työskenteleville aikuisille

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa Kymenlaakson luonto- ja ympäristökasvatukseen! Kymenlaakson ympäristökasvatuksen tilannetta kartoitetaan kahdella kyselyllä, joista toinen on suunnattu lapsille ja nuorille ja toinen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville tai muutoin toimiville aikuisille. Kyselyjen ja työpajan tuloksia käytetään Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategian päivityksen pohjana.

hiilineutraali kymenlaakso -uutiskirjeet

Hiilineutraali Kymenlaakso -uutiskirje 1/2020

e-max.it: your social media marketing partner

Lisätietoja

Leino Kaisa
Ympäristösuunnittelija
Tel: +358 44 747 8518
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus, kestävä kehitys, luonnonvarat, vesistöt, kansainvälinen ympäristö- ja ilmastotyö, ympäristöpoliittinen neuvottelukunta

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Toimisto on avoinna maanantaisin ja perjantaisin 9 - 15. Muina aikoina asiakastapaamiset sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2020. Oikeudet muutoksiin pidetään.