Jaa artikkeli

Päivitetty 22.10.2021

Kasvihuonekaasupäästöt

Kymenlaakson kasvihuonekaasupäästöt laskeneet noin 40 % vuosina 1990-2017

Suurimmat päästövähennykset on saavutettu teollisuudessa sekä energiantuotannossa. Kymenlaakson energiantuotannossa käytetään poikkeuksellisen paljon (noin 65 %) uusiutuvaa energiaa, joka koostuu pääosin metsä- ja selluteollisuuden sivuvirroista, kuten mustalipeästä. Kaikkien muidenkin sektoreiden päästöt ovat vähentyneet: jopa liikenteen päästöt ovat laskeneet hieman, vaikka liikennesuorite on kasvanut. Tämä johtuu ajoneuvotekniikan kehittymisestä energiatehokkaampaan suuntaan. Liikenteen päästöistä yli 50 % aiheutuu henkilöliikenteestä. 
 
Vuosittain vaihtelevat metsien hakkuut ovat suurin yksittäinen tekijä hiilinielujen muodostumisen määrään Kymenlaaksossa. Kymenlaakson kasvihuonekaasupäästöt on laskettu sektoreittain ja kunnittain vuosille 1990-2017 ja hiilinielut vuosille 2015-2017. Vuodesta 2018 lähtien Kymenlaakson kasvihuonekaasupäästöjen kehitystä seurataan valtakunnallisen Hinku-verkoston seurannan avulla. Lisäksi tavoitteiden toteutumista seurataan Kaakkois-Suomen ekotehokkuuden seurantajärjestelmä ECOREGin avulla. 

Päästötiedot

Hinku-paketti

Hinku-paketti

Kiitoksena sitoutumisesta päästövähennystavoitteeseen, SYKE antoi Hinku-kunnille ja maakunnille 25-juhlavuotensa kunniaksi paketin, jossa on kuntakohtaista tietoa ja työkaluja jatkuvan ilmastötyön tueksi. (PDF avautuu uuteen ikkunaan)

Siirry aineistoon

e-max.it: your social media marketing partner

Lisätietoja

Leino Kaisa
Ympäristösuunnittelija
Tel: +358 44 747 8518
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus, kestävä kehitys, luonnonvarat, vesistöt, kansainvälinen ympäristö- ja ilmastotyö, ympäristöpoliittinen neuvottelukunta

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

PL 2, 45101 KOUVOLA
Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Koronapandemian johdosta teemme etätyötä. Asiakastapaamiset vain sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2020. Oikeudet muutoksiin pidetään.