Maakunnan kehityksen kärjessä

Arto Tolsa -areenalle syntyy 70-metrinen seinämaalaus

Jussi Drockilan teoksen aiheena on avaruus. Ekaterina Montonen on maalannut seinälle floristisia muotoja ja naishahmoja. Kokonaisuus esitellään yleisölle keskiviikkona 27.7.

Jussi Drockila seisoo tikkailla ja suihkii spraymaalia Arto Tolsa -areenan päätykatsomon takaseinään. Parilla painalluksella syntyy violettia tähtisumua mustan avaruuden keskelle.

— Pikkuhiljaa avaruus mylvii seinästä ulos, hän kuvailee.

Ekaterina Montonen katselee maatasosta maalauksen kehittymistä.

Kotkalaiset kuvataiteilijat tekevät jalkapalloareenalle seinämaalauksen, joka on 70 metriä pitkä ja 3,5 metriä korkea. Projekti aloitettiin heinäkuun alussa. Valmista on ensi viikolla.

Koko seinän kattava maalaus kuvaa Kotkan liikuntaa, kulttuuria ja mielenmaisemaa. Taustateemana on universaali maailma. Montonen on maalannut seinälle floristisia muotoja ja naishahmoja. Drockila pursottaa purkista maailmankaikkeutta eli kosmosta. Päätyjen geometriset kuviot taiteilijat toteuttavat yhdessä.

Kaukaa katsottuna huomion kiinnittävät värikkäät isokokoiset kuviot ja muodot. Lähempänä tulevat esiin yksityiskohdat.

— Kokonaisuus kuvaa ihmisten yhteneväisyyttä luonnon kanssa. Aihe on melko avoin, joten katsoja pystyy tulkitsemaan teosta, Montonen kertoo.

Taiteilijat toteuttavat maalauksen vapaaehtoisvoimin yhteistyössä Kotkan kaupungin liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoimen kanssa. Kaupunki tarjoaa maalit, suojavarusteet ja ruoan.

Tekijät toivovat, että seinämaalaus toimisi avauksena graffititaiteelle Kotkassa. Drockilan mukaan kaupungista puuttuu vapaa seinä, johon kuka tahansa saisi tulla maalaamaan.

Lue lisää päivän lehdestä tai Kymen Sanomien mobiilisovelluksesta.


e-max.it: your social media marketing partner