• Etusivu
  • Päätöksenteko ja toiminta
  • Edunvalvonta

Jaa artikkeli

Päivitetty 17.08.2022

Edunvalvonta

Edunvalvontatyö maakunnalle tärkeissä asioissa on yksi liiton keskeisimpiä tehtäviä. Pyrimme luomaan yhteistyön edellytyksiä toimimalla yhdessä alueemme kuntien ja laajan toimijaverkoston kanssa. Edunvalvontaa toteutetaan mm. ministerien, kansanedustajien ja EU:n suuntaan.

Kymenlaakson elinvoimatoimet

Kymenlaakson vastasi Työ- ja elinkeinoministeriön asettaman valtiosihteerityöryhmän kyselyyn itäisen Suomen elinvoimaa vahvistavien toimenpiteiden selvittämiseksi.

Liitto ja muut toimijat listasivat hyvässä yhteistyössä monipuolisesti erilaisia toimenpiteitä ja perusteluita niiden toteuttamiseksi.

Työ- ja elinkeinoministeriö lähetti 23.6.2022 itäisen Suomen toimijoille kyselyn, jolla kartoitetaan Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vaikutuksia alueeseen ja toimia, joilla alueen elinvoimaa voidaan lisätä. Kysely on osoitettu mm. Kymenlaakson liitolle, hyvinvointialueelle, kaupungeille ja kunnille sekä elinkeinoelämän järjestöille ja korkeakouluille.

Kysely toteutettiin osana perustetun valtiosihteerityöryhmän selvitystä itäisen Suomen elinvoiman vahvistamiseksi. Kyselyllä kartoitetaan näkemyksiä itäisen aluetalouden muutoksista ja ehdotuksia elinvoiman lisäämiseksi. Vastausaika päättyi 21.7. ja työryhmä tekee ehdotuksensa toimenpiteistä 16.8. mennessä.

Tutustu Kymenlaakson liiton, Kouvolan, Kotkan, Kymenlaakson kauppakamarin ja Kymen yrittäjien yhteiseen vastaukseen Työ- ja elinkeinoministeriön kyselyyn itäisen Suomen elinvoimaa vahvistavista toimenpiteistä alla olevista liitetiedostoista.

Lisätietoja aluekehitysjohtaja Jussi Lehtinen +358 400 644 206 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liitteet:

 

e-max.it: your social media marketing partner

Lisätietoja

Mikkola Jaakko
Maakuntajohtaja
Tel: +358 40 548 0311
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Maakunnan kehittäminen, edunvalvonta, kansainväliset yhteydet, viraston johtaja

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Toimisto on avoinna maanantaisin ja perjantaisin 9 - 15. Muina aikoina asiakastapaamiset sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2020. Oikeudet muutoksiin pidetään.