Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Etelä-Suomen neuvottelukunta

Etelä-Suomen neuvottelukunnassa ovat Kymenlaakson liiton lisäksi mukana Uudenmaan liitto, Varsinais-Suomen liitto, Päijät-Hämeen liitto sekä Etelä-Karjalan liitto. Sen tehtävä on edistää maakuntien välistä yhteistyötä ja edunvalvontaa.

Neuvottelukunta on alkuvuoden 2024 aikana yhdessä työstänyt tulevaisuuteen tähyävää alueen yhteistä näkymää, Etelä-Suomen visiota 2040. Se julkaistaan elokuussa 2024. Alue muodostaa yli 50% Suomen BKT:stä ja työvoimasta ja lähes puolet Suomen väestöstä. Hyvinvoiva Etelä-Suomi on tae koko Suomen menestymiselle ja kilpailukyvylle. Siksi yhteistä edunvalvontaa tarvitaan aluetta ja eteläsuomalaisia yhdistävissä kysymyksissä.

Kymenlaakso puheenjohtajamaakunta 2024

Kukin maakunta vastaa neuvottelukunnan puheenjohtajuudesta vuoron perään, aina vuoden kerrallaan. Kymenlaakson liitto toimii 2024 puheenjohtajamaakuntana.

Etelä-Suomen neuvottelukunnan jäsenet nimeää kunkin maakunnan liitto. Neuvottelukuntaan nimetään maakuntahallitusten puheenjohtajistot sekä kustakin maakunnasta kaksi kansanedustajaa eri puolueista. Poikkeuksena on Uusimaa, josta valitaan neljä kansanedustajaa. Neuvottelukuntaan kuuluvat edellisten lisäksi maakuntajohtajat.

Yhteistyön pohjana on toimintasuunnitelma, joka tulee käsitellä Etelä-Suomen neuvottelukunnassa ennen ao. vuoden alkua. Neuvottelukunta kokoontuu noin kahdesti vuodessa. Koolle kutsumisesta vastaa kulloinkin yhteistyön puheenjohtajamaakunta.

Lisätietoja:
Jaakko Mikkola,
maakuntajohtaja
+358 40 548 0311
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Päivitetty 05 heinäkuu 2024