Jaa artikkeli

Päivitetty 17.04.2019

CPMR

Kymenlaakson Liitto on ollut vuodesta 1996 CPMR:n (Conference of Peripheral Maritime Regions) jäsen. CPMR on yksi EU:n tehokkaimpia yhteistyöjärjestöjä.
Se on tehokas, nopeasti vahvistuva ja kehittyvä järjestö. Koko järjestöllä on yhteensä 160 jäsenaluetta eri puolilla Eurooppaa, 28 maasta, edustaen väestömäärältään n. 200 miljoonaa kansalaista.

CPMR:n tavoitteena on tuoda EU instituutiota lähemmäksi kansalaisia alueiden Euroopan näkökulmasta, turvata kansalaisten edut Euroopan unionin kehityksessä, edistää eurooppalaisten alueiden taloudellista ja poliittista yhteistyötä sekä verkottumista. Järjestö perustettiin Ranskassa 1973. CPMR koostuu nykyisin seitsemästä maantieteellisestä komissiosta, jotka ovat:

1. Välimeri-komissio        2. Atlantin kaari-komissio    3. Saarikomissio
4. Pohjanmeri komissio    5. Itämeri-komissio            6. Mustameri-komissio
7. Balkanin komissio    
    
Kymenlaakson Liitto kuuluu näistä Itämeri komissioon (Baltic Sea Commission), joka perustettiin Kotkassa vuonna 1996. Tuolloin koko järjestön jäsenalueiden yhteinen vuotuinen kokous, General Assembly järjestettiin Kotkassa. Tällä hetkellä Itämeri komissioon kuuluu yhteensä 20 regioonia, viidesta Itämeren alueen maasta, lukuun ottamatta Venäjää, edustaen n. 15 miljoonan asukkaan väestöpohjaa.

Jäsenyyden tavoitteet:

Päätavoitteena Kymenlaakson Liitolla on jäsenyyden alusta lähtien ollut vaikuttaa järjestön kautta EU:n hallinnon kehittymiseen niin, että alueiden todellinen asema alue- ja rakennepolitiikan toimijana vahvistuisi sekä EU-ohjelmien, että kansallisen aluepolitiikan toteuttamisessa.
Lisäksi yksi maakuntamme tavoite on Pohjoisen ulottuvuuden politiikan vahvistaminen ja erillisrahoituksen aikaansaaminen sille.
Näihin tavoitteisiin Kymenlaakson Liitto edistää näitä tavoitteita osallistumalla aktiivisesti sekä koko organisaation että sen Itämerikomission työhön. pyrkii seuraamalla ja vaikuttamalla aktiivisesti kannanotoin ja esityksin

Toiminta ja päätöksenteko:

Edustajat järjestön päättäviin elimiin valitaan vaaleilla järjestön ja sen alakomissioiden yleiskokouksissa (General Assembly). CPMR:n ylintä päätäntävaltaa yleiskokousten välillä käyttää hallitus eli Political Bureau. Koko järjestön ylimmän päätäntäelimen Lisäksi jokaisella kahdeksalla alueellisella komissiolla on oma hallituksensa ja yleiskokouksensa.
CPMR:n suomalaiset jäsenmaakunnat ovat toteuttaneet rotaatiota jaossa olevista vaaleilla valittavista paikoista. Kymenlaakson maakuntahallituksen jäsen Sami Virtanen edustaa varapaikalla Kymenlaaksoa itämeri komission hallituksessa kaudlla 2018 - 2020. Tämä jälkeen Kymenlaakso saa automaattisesti hallituksen varsinaisen jäsenen paikan.

Itämerikomission hallitustyöskentelyn ja yleiskokouksen lisäksi Kymenlaakso osallistuu koko järjestön vuotuiseen yleiskokoukseen, General Assemblyyn.
Kymenlaakso on ollut aktiivinen toimija järjestössä ja erityisesti sen Itämerikomissiossa. Sekä komission puheenjohtajuus sekä sihteeristö ovat olleet alueemme hallussa useiden vuosien ajan.

e-max.it: your social media marketing partner

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

PL 2, 45101 KOUVOLA
Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Koronapandemian johdosta teemme etätyötä. Asiakastapaamiset vain sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2020. Oikeudet muutoksiin pidetään.