Jaa artikkeli

Päivitetty 22.03.2022

Biotalouden uudet tuulet - BUT

Kymenlaakso tavoittelee hiilineutraalisuutta. Alueella on useita merkittäviä toimijoita, mutta tarvitaan vahvaa ja laajenevaa yhteistyötä eri osa-alueilla tavoitteeseen pääsemiseksi. Hankkeen toiminta perustuu Kymenlaakson älykkään erikoistumisen (RIS3) -strategiaan tukien alueellista elinvoimaisuutta ja kehittymistä pääasiallisesti biotaloussektorilla. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk), Kouvola Innovationin (Kinno) ja LUT -yliopiston EAKR -rahoitteisessa Biotalouden uudet tuulet - BUT -hankkeessa lisätään Kymenlaakson näkyvyyttä kansainvälisesti bio- ja kiertotalouden aihealueiden ympärillä ja luodaan verkostoja tulevalle yhteistyölle.

Kansainvälistä näkyvyyttä Kymenlaaksolle saatiin hienosti viime syksynä järjestetyllä webinaarilla ”Bioeconomy – Made in Kymenlaakso, Finland”, johon oli yli sata rekisteröitynyttä yhdestätoista eri maasta. Kymenlaakson vahvuuksia bio- ja kiertotaloudessa esitellään myös hankkeessa tuotetulla, suomen- ja englanninkielisellä, videolla. Videossa esitetään, kuinka pitkät perinteet omaava sekä nykyinen vahva bio- ja kiertotaloustoiminta tarjoavat tukevan perustan Kymenlaakson uusillekin menestystarinoille.

BUT -hankkeessa luodaan uusia yhteistyömahdollisuuksia yritysten ja korkeakoulujen TKI -toiminnan välille. Yhteistyötä on tehty mm. biopohjaisten sivuvirtojen hyödyntämisessä (biotuotemuotoilukokeilut) ja öljylämmityksen vaihtoehtojen selvittämisessä (lämmitystaparemontit). Edelleen meneillään on pakkausalan yhteistyömahdollisuuksien edistäminen ja uusimman tutkimustiedon välittäminen alueen yrityksille.

Vierailumahdollisuus yrityksille 20.4.2022

Hankkeessa järjestetäänkin 20.4.2022 Kymenlaakson yrityksille mahdollisuus päästä tutustumaan LUT -yliopistolle. Vierailun pääteemana on erityisesti konetekniikan osastolla tehtävän tutkimustyön esittely, josta yritykset saavat tuoreinta tietoa tämänhetkisestä kehitystyöstä ekologisten pakkausratkaisujen parissa. Ilmoittautuminen vierailulle on avoinna ja löytyy tästä linkistä!

Lisätietoa BUT -hankkeesta, toimenpiteistä ja julkaisuista (videot ja artikkelit) löydät TÄSTÄ!

 

e-max.it: your social media marketing partner

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

PL 2, 45101 KOUVOLA
Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Koronapandemian johdosta teemme etätyötä. Asiakastapaamiset vain sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2020. Oikeudet muutoksiin pidetään.