Jaa artikkeli

Päivitetty 12.08.2022

AKKE rahoitus

Akke-rahoituksella toteutetaan Kymenlaakson tavoitteita

Akke rahoitus vuonna 2022

Kansallista Akke-rahoitusta suunnataan maakuntaohjelman toteutukseen, käynnissä olevien investointien tukemiseen ja TKI-toiminnan vauhdittamiseen, pito- ja vetovoiman lisäämiseen sekä toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten ennakointiin ja varautumiseen. Vuonna 2022 rahoitusta on myönnettävissä noin 1,7 M €.

Kansainvälisten hankkeiden valmistelun tuen jatkuva haku

Kymenlaakson liitto avaa kansainvälisten hankkeiden valmistelurahoituksen rahoitushaun. Haku on jatkuva ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Valmistelurahoituksella tuetaan valmistelutyötä, joka tähtää hankehakemusten jättämiseen kansainvälisiin rahoitushakuihin. Kymenlaakson liitto myöntää valmistelurahoitusta työ- ja elinkeinoministeriön myöntämästä alueiden kestävän kasvun ja tukemisen määrärahasta (AKKE). Valmistelurahoitusta on varattu myönnettäväksi yhteensä 100 000 euroa.

Painopiste on vaativissa kansainvälisissä EU-rahoitusohjelmissa, jotka edellyttävät kansainvälistä yhteis-työtä ja kansainvälisiä hankekumppaneita (ns. konsortiota). Valmisteltavalla hankkeella tulee olla laajoja, Kymenlaakson kohdistuvia aluekehitysvaikutuksia. Hankerahoituksella on tavoitteena tukea Kymenlaakson älykkään erikoistumisen kärkien toteutumista edistävän kansainvälisen tason TKI-rahoituksen hakemista. Kymenlaakson älykkään erikoistumisen kärjet ovat

- Bio- ja kiertotalous

- Logistiikka

- Digitalous

Valmistelurahoituksella tuettavien hankkeiden on toteutettava myös Kymenlaakson maakuntaohjelmaa.

Lue kansainvälisten hankkeiden valmistelutuen hakuilmoitus täältä.

Akke-rahoitushaku keväällä 2022

Akke-rahoitushaku oli avoinna 18.5.-8.6.2022. Kymenlaakson liiton AKKE-hakuun saapui määräaikaan mennessä 19 hakemusta, joilla haettiin yhteensä 2,159 miljoonaa euroa. Vuonna 2022 rahoitusta on myönnettävissä noin 1,7 miljoonaa euroa. Rahoituspäätöksiä on odotettavissa aikaisintaan elokuun 2022 lopussa. 

Lue hakuilmoitus täältä

Akke-hakuohje

Akke-rahoitusinfon 5.5. materiaalit

Avattavan rahoitushaun painotuksia ja hankkeiden valintakriteerejä esitelltiin hakuinfossa to 5.5.2022Ketkä voivat hakea Akke-rahoitusta?

Tuensaajina voi olla julkis- ja yksityisoikeudelliset oikeushenkilöt, kuten esimerkiksi kunnat, korkeakoulut, oppilaitokset, seudulliset kehittämisyhtiöt, järjestöt, säätiöt, urheiluseurat ja erilaiset hyvinvointiorganisaatiot. Maakunnan liitto ei voi myöntää rahoitusta yksittäiselle yritykselle sen liiketoiminnan kehittämiseen.

Miten tukea haetaan?

Rahoitusta haetaan sähköisen MAKE-hankesalkun kautta. Käyttäjätunnukset saa pyytämällä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Hakuohje avoinna olevaan rahoitushakuun sekä hakemuksen mukana toimitettava liite, tehtävänkuvaukset, löytyvät sivun alaosasta. Sivun lopussa olevilla maksatuslomakkeilla voidaan hakea vain myönteisen rahoituspäätöksen saaneiden hankkeiden maksatuksia.

Kuinka suuri tuen osuus on?

Tuen enimmäismäärä on 70-80 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Millaisia hankkeita Akke-rahoituksella on toteutettu?

Vuosina 2020 ja 2021 Kymenlaakson liitolle myönnetyllä alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen ja maakunnan omaehtoisen kehittämisen määrärahan kohdentamisessa painotettiin hankkeita, jotka tukevat elinkeinoelämän ja työllisyyden elpymistä koronapandemian vaikutuk­sista, edistävät hiilineutraaliutta ja resurssitehokkuutta, edistävät digitalisaatiota ja teknologista osaamista sekä vahvistavat elinkeinoelämän ja tutkimus- ja kehittämisinstituutioiden välistä yh­teistyötä.  

Erityisesti haettiin pilotointi-, kokeilu- ja valmisteluhankkeita, joilla edistettiin Ky­menlaakson selviytymissuunnitelmassa ja kestävän kasvun ohjelmassa esille nos­tettujen isojen hankkeiden tai hankekokonaisuuksien toteutumista. Rahoitusta oli myönnettävissä vuosina 2020 ja 2021 yhteensä noin 1,2 M €. 

Tammi-helmikuussa 2021 avoinna olleessa haussa rahoitetut hankkeet: 

Muut v. 2021 rahoitetut hankkeet: 

Keväällä 2020 avoinna olleeseen maakunnan omaehtoisen kehittämisen MOKRA-rahoitushaussa rahoitetut hankkeet:

Lisätietoja:

Aluekehitysjohtaja Jussi Lehtinen, gsm: +358 400 644 206
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Aluekehityspäällikkö Riitta Kallström, gsm: +358 50 368 3936
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Aluekehityssihteeri Pia Lindgren, gsm: +358 44 552 0016 (käyttäjätunnukset, maksatus)
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kehittämispäällikkö Anna-Riikka Karhunen, gsm +358 44 747 8503, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lainsäädäntö: 

Laki alueiden kehittämisestä ja Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan toimeenpanosta

Laki alueiden kehittämisen ja Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan hankkeiden rahoittamisesta.

Attachments:
Download this file (AKKEmaksatusehdot.pdf)AKKEmaksatusehdot[ ]149 kB
Download this file (AKKE_hakulomake_KL_saavutettava.pdf)AKKEhakulomake[ ]1238 kB
Download this file (MOKRAmaksatuslomakeKL.pdf)AKKE_MOKRAmaksatuslomake[DOC versio pyydettäessä]151 kB
e-max.it: your social media marketing partner

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

PL 2, 45101 KOUVOLA
Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Koronapandemian johdosta teemme etätyötä. Asiakastapaamiset vain sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2020. Oikeudet muutoksiin pidetään.