AKKE-rahoituksella toteutettiin maakuntaohjelmaa v. 2021

Kymenlaakson liitolla AKKE-rahoitusta oli myönnettävissä vuonna 2021 yhteensä noin 1,2 miljoonaa euroa. Määräraha on käytetty Kymenlaakson maakuntaohjelman toimeenpanoa ja hallituksen aluekehittämispäätöstä edistäviin kohteisiin.

Vuonna 2021 rahoitusta myönnettiin erityisesti hankkeisiin, jotka tukivat yrityksiä koronapandemian vaikutuksista selviämisessä sekä vahvistivat maakunnan veto- ja pitovoimaa. Myös hiilineutraaliutta ja resurssitehokkuutta sekä digitalisaatiota ja teknologista osaamista vahvistavia toimenpiteitä tuettiin. Useilla rahoitetuilla hankkeilla on kytkentä Kymenlaakson selviytymissuunnitelmassa ja kestävän kasvun ohjelmassa esille nostettujen isojen hankkeiden ja hankekokonaisuuksien edistämiseen.  Maakunnan omaehtoisella rahoituksella tuettiin mm. osaamistason parantamista rahoittamalla Kymenlaakson korkeakouluyhdistyksen käynnistämistä.

"Hankkeilla on etenkin pyritty tunnistamaan nykytilanteen yrityksissä aiheuttamia ongelmia ja etsimään niihin ratkaisuja. Esimerkiksi Yrittäjän tukiverkko-hankkeesta on saatu yrityksistä erittäin hyvää palautetta", toteaa aluekehitysjohtaja Jussi Lehtinen.

 

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Anna-Riikka Karhunen, p. 044 747 8503, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

e-max.it: your social media marketing partner

| Anna-Riikka Karhunen | Rahoitus

Jaa artikkeli

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Sivutoimipiste
Laivurinkatu 7, 48100 Kotka

Toimisto on avoinna maanantaisin ja perjantaisin 9 - 15. Muina aikoina asiakastapaamiset sovitusti.

Sosiaalinen media


Tilaa uutiskirje

Copyright Kymenlaakson liitto 2020. Oikeudet muutoksiin pidetään.